BibTex RIS Cite

Serbest Serratus Anterior Kas Transferi İle El Dorsal Derfektlerinin Onarımı

Year 1998, Volume: 6 Issue: 3, - , 01.12.1998

Abstract

El ve parmakların dorsal yüzeyinin yumuşak doku kayıplarının rekonstrüksiyonunda, serratus anterior kası ve alt üç slipinin kullanılması yedi olguluk seride tanıtılmaktadır. El ve parmakların dorsumunda yumuşak doku kaybı, kirli/enfekte yara, ekstensor tendon kayıpları, ekspoze/nekrotik metakarp ve falengeal kemikler, ekspoze metakarpofalengeal, prosimal interfalengeal, distal interfalengeal eklemler, tüm olgulardaki ortak özellikler olarak belirlendi. Serratus anterior kasının alt üç slipi birbirlerinden ayrılarak farklı parmakların rekonstrüksiyonunda kullanıldı. Bu çalışmada, donör ve alıcı alanlardaki morbidite azlığı, flebin güvenilirliği, pedikül özellikleri, geç dönemde bölgeye iyi uyum ve kontur sağlaması gibi özellikleri ile, serratus anterior kas sliplerinin serbest transferi bölgenin rekonstrüksiyonunda bir seçenek olarak sunulmaktadır.

Year 1998, Volume: 6 Issue: 3, - , 01.12.1998

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63FG87SU
Journal Section Articles
Authors

Murat Topalan This is me

Publication Date December 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 6 Issue: 3

Cite

APA Topalan, M. (1998). Serbest Serratus Anterior Kas Transferi İle El Dorsal Derfektlerinin Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(3).
AMA Topalan M. Serbest Serratus Anterior Kas Transferi İle El Dorsal Derfektlerinin Onarımı. turkplastsurg. December 1998;6(3).
Chicago Topalan, Murat. “Serbest Serratus Anterior Kas Transferi İle El Dorsal Derfektlerinin Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, no. 3 (December 1998).
EndNote Topalan M (December 1, 1998) Serbest Serratus Anterior Kas Transferi İle El Dorsal Derfektlerinin Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 3
IEEE M. Topalan, “Serbest Serratus Anterior Kas Transferi İle El Dorsal Derfektlerinin Onarımı”, turkplastsurg, vol. 6, no. 3, 1998.
ISNAD Topalan, Murat. “Serbest Serratus Anterior Kas Transferi İle El Dorsal Derfektlerinin Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/3 (December 1998).
JAMA Topalan M. Serbest Serratus Anterior Kas Transferi İle El Dorsal Derfektlerinin Onarımı. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Topalan, Murat. “Serbest Serratus Anterior Kas Transferi İle El Dorsal Derfektlerinin Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 6, no. 3, 1998.
Vancouver Topalan M. Serbest Serratus Anterior Kas Transferi İle El Dorsal Derfektlerinin Onarımı. turkplastsurg. 1998;6(3).