BibTex RIS Cite

Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi

Year 1998, Volume: 6 Issue: 1, - , 01.04.1998

Abstract

Erektil disfonksiyonun tanı ve tedavisi 1982'de intrakavernöz enjeksiyonunun ortaya çıkmasıyla çok değişmiştir. Penil hemodinami, nöroanatomi, fonksiyonel anatomi ve ereksiyon psikojenik, nörojenik, hormonal ve hemodinamik gibi kategorilere ayrılabilir. Uygun tedavi seçeneğini belirlemek için öncelikle yapılması gereken etiyolojik faktörün belirlenmesidir. İntrakavernöz enjeksiyon tedavide halen altın standartdır. Topikal, oral ve transüretral kullanılan farmakolojik ajanlar da diğer farmakolojik tedavi seçenekleridir. Ereksiyon farmakolojisi üzerine devam eden çalışmalar, çeşitli erektil disfonksiyon tiplerinin tam ve tedavisinde daha iyi sonuç verecek farmakolojik ajanları ortaya çıkartabilir. Vakum cihazları kabul gören basit tedavi yöntemlerinden biridir. Hemodinamik erektil disfonksiyon için kullanılan vasküler ameliyatlarda adaylar dikkatli olarak seçilmelidir. Erektil disfonksiyon tedavisinde kullanılan penil protez en son seçenek olarak gözönünde bulundurulması gereken etkili bir tedavi seçeneğidir.

Year 1998, Volume: 6 Issue: 1, - , 01.04.1998

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63HE37PK
Journal Section Articles
Authors

Gürhan Günaydın This is me

Mustafa Delibaş This is me

Publication Date April 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Günaydın, G., & Delibaş, M. (1998). Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(1).
AMA Günaydın G, Delibaş M. Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi. turkplastsurg. April 1998;6(1).
Chicago Günaydın, Gürhan, and Mustafa Delibaş. “Erektil Disfonksiyon Tanısı Ve Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, no. 1 (April 1998).
EndNote Günaydın G, Delibaş M (April 1, 1998) Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 1
IEEE G. Günaydın and M. Delibaş, “Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi”, turkplastsurg, vol. 6, no. 1, 1998.
ISNAD Günaydın, Gürhan - Delibaş, Mustafa. “Erektil Disfonksiyon Tanısı Ve Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/1 (April 1998).
JAMA Günaydın G, Delibaş M. Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Günaydın, Gürhan and Mustafa Delibaş. “Erektil Disfonksiyon Tanısı Ve Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 6, no. 1, 1998.
Vancouver Günaydın G, Delibaş M. Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi. turkplastsurg. 1998;6(1).