BibTex RIS Cite

Erkek Erektil Fonksiyon Kusuru

Year 1998, Volume: 6 Issue: 1, - , 01.04.1998

Abstract

Impotans, libido veya ejekülasyon yeteneğinde bozukluk ile birlikte olan veya olmayan erektil disfonksiyonu içeren bir sorundur. İmpotensin genel populasyondaki prevalansı tam olarak bilinmez. Fakat olasılıkla erkeklerin çoğunun, yaşamları sırasında bazı dönemlerde böyle deyimler yaşadığı sanılmaktadır. Erektil disfonksiyon psikojenik ya da organik nedenli olabilir. Organik nedenlerin çoğu, ereksiyonu başlatmak ve devam ettirmek için gerekli olan nörolojik yolakların bozukluğundan ya da penisin kan desteğindeki bozukluktan kaynaklanır. Birçok endokrin bozukluk (en sık olarak diabetes mellitus), sistemik hastalık ve ilaç libidoyu nörolojik yolakları ya da penisin kan desteğini etkiliyerek impotansa yol açmaktadır. Bazı hastalarda impotans, birden çok nedene bağlı olabilmektedir. Tanı ve ayırıcı tanıda noktümal penil tumesansın gözlenmesi, vazoaktif ilaçların intrakavernöz injeksiyonuna alınan yanıt penisin dopple ultrasonografisi, bulbakavernöz refleks yanıtı veya sistometrografi, serum hormon ve biokimyasal parametrelerin ölçümleri (serum testosteron, prolaktin, açlık ve tokluk kn glükozu gibi) kullanılabilir. Psikojenik impotansta psikoterapi ve çeşitli davranış tedavileri yapılabilir. Organik impotansta ise altta yatan sistemik veya endokrin hastalığın tedavisi, impotansa neden olan ilacın kesilmesi, vazoaktif ilaçlar ve penil protez uygulamaları kullanılabilir.

Year 1998, Volume: 6 Issue: 1, - , 01.04.1998

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63HC87PN
Journal Section Articles
Authors

Candeğer Yılmaz This is me

Publication Date April 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Yılmaz, C. (1998). Erkek Erektil Fonksiyon Kusuru. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(1).
AMA Yılmaz C. Erkek Erektil Fonksiyon Kusuru. turkplastsurg. April 1998;6(1).
Chicago Yılmaz, Candeğer. “Erkek Erektil Fonksiyon Kusuru”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, no. 1 (April 1998).
EndNote Yılmaz C (April 1, 1998) Erkek Erektil Fonksiyon Kusuru. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 1
IEEE C. Yılmaz, “Erkek Erektil Fonksiyon Kusuru”, turkplastsurg, vol. 6, no. 1, 1998.
ISNAD Yılmaz, Candeğer. “Erkek Erektil Fonksiyon Kusuru”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/1 (April 1998).
JAMA Yılmaz C. Erkek Erektil Fonksiyon Kusuru. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Yılmaz, Candeğer. “Erkek Erektil Fonksiyon Kusuru”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 6, no. 1, 1998.
Vancouver Yılmaz C. Erkek Erektil Fonksiyon Kusuru. turkplastsurg. 1998;6(1).