BibTex RIS Cite

Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması

Year 1997, Volume: 5 Issue: 3, - , 01.12.1997

Abstract

Kepçekulak deformitesinin komponentlerinden olan antiheliksin yeniden şekillendirilmesinde değişik yöntemler uygulanmaktadır. Bunlardan perikondrioplasti ve kartilajın çizilerek zayıflatılması (anterior scoring) sık uygulanan tekniklerdir. Antiheliks yeniden şekillendirildikten sonra genellikle obsorbabl ya da nonabsorbabl sütür materyalleri ile, yeni şeklin idamesi sağlanmaktadır. Ancak bu sütürlere ait erken ya da geç komplikasyonlar görülebilmektedir. Bu çalışmada, yeni oluşturulan antiheliksin şeklinin idamesi amacıyla uygulanan yeni bir sütür tekniği anlatılmıştır. Sütür 3/0 yuvarlak iğneli prolene ile deri, derialtı dokusu ve perikondrial fleplerden geçecek şekilde eksternal kontinü olarak uygulanmaktadır. Bu şekilde antihelikse istenilen açı verilebilmekte ve yeni şeklin idamesi sağlanabilmektedir. Dikiş on gün sonra alınmakta ve hastaya postoperatif 1 ay süre ile sıkı olmayan hafif gerginlikte saç bandı kullandırılmaktadır. Kliniğimizde 14 olguda uygulanan bu teknikte, hastalar 6 ay-1 yıl arasında izlenmiştir. Hastaların hepsinde kulaklarda simetrik ve doğal görünüm ve yumuşak konturlu antiheliks oluştuğu gözlenmiş, herhangi bir komplikasyon görülmemiştir.

Year 1997, Volume: 5 Issue: 3, - , 01.12.1997

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63HK69MC
Journal Section Articles
Authors

Adnan Uzunismail This is me

Publication Date December 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 5 Issue: 3

Cite

APA Uzunismail, A. (1997). Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(3).
AMA Uzunismail A. Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması. turkplastsurg. December 1997;5(3).
Chicago Uzunismail, Adnan. “Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, no. 3 (December 1997).
EndNote Uzunismail A (December 1, 1997) Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 3
IEEE A. Uzunismail, “Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması”, turkplastsurg, vol. 5, no. 3, 1997.
ISNAD Uzunismail, Adnan. “Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/3 (December 1997).
JAMA Uzunismail A. Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Uzunismail, Adnan. “Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 5, no. 3, 1997.
Vancouver Uzunismail A. Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması. turkplastsurg. 1997;5(3).