BibTex RIS Cite

Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması

Year 1997, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.04.1997

Abstract

Kliniğimizde serbest radial önkol flebi ile vücudun değişik bölgelerinde rekonstrüksiyonlar yapılan 17 olguda donör alan morbiditesi araştırlmıştır. Olgular, elde ödem, eklemlerde sertlik, fonksiyonel kapasite ile ilgili şikayetler, radial sinir duyu alanında anormal duyu varlığı, soğuğa hassasiyet, kemikle taşınan olgularda, fraktür varlığı ve greft ile kpatılan olgularda greft alımı ile ilgili problemler açısından değerlendirilmiştir. Yapılan çalışmada kalıcı sorun olarak iki olguda radial sinir alanında duyu kaybı ve dört olguda da tendon yapışıklığı tespit edilmiştir. Radial önkol serbest flebi ile rekonstrüksiyon yapılması düşünülen her hastada bu komplikasyonların olabileceği hatırlanarak, gerekli önlemlerin alınması şarttır.

Year 1997, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.04.1997

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63JT74DD
Journal Section Articles
Authors

Murat Topalan This is me

Aylin Bilgin This is me

Atilla Arıncı This is me

İsmail Ermiş This is me

Nazım Çerkeş This is me

Metin Erer This is me

Publication Date April 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Topalan, M., Bilgin, A., Arıncı, A., Ermiş, İ., et al. (1997). Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(1).
AMA Topalan M, Bilgin A, Arıncı A, Ermiş İ, Çerkeş N, Erer M. Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması. turkplastsurg. April 1997;5(1).
Chicago Topalan, Murat, Aylin Bilgin, Atilla Arıncı, İsmail Ermiş, Nazım Çerkeş, and Metin Erer. “Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, no. 1 (April 1997).
EndNote Topalan M, Bilgin A, Arıncı A, Ermiş İ, Çerkeş N, Erer M (April 1, 1997) Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 1
IEEE M. Topalan, A. Bilgin, A. Arıncı, İ. Ermiş, N. Çerkeş, and M. Erer, “Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması”, turkplastsurg, vol. 5, no. 1, 1997.
ISNAD Topalan, Murat et al. “Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/1 (April 1997).
JAMA Topalan M, Bilgin A, Arıncı A, Ermiş İ, Çerkeş N, Erer M. Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Topalan, Murat et al. “Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 5, no. 1, 1997.
Vancouver Topalan M, Bilgin A, Arıncı A, Ermiş İ, Çerkeş N, Erer M. Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması. turkplastsurg. 1997;5(1).