BibTex RIS Cite

Serbest Fibula Flebi İle Mandibula Defektlerinin Onarımı

Year 1997, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.04.1997

Abstract

Kemik grefti ile onarılamayacak genişlikteki basit veya kompozit mandibula defektlerinin onarımında serbest fibula flebinin iyi bir yöntem olduğu bilinmektedir. Kliniğimizde 3 yılda 4 hastada osteoseptokutan, 3 hastada oseöz olmak üzere toplam 7 hastada serbest fibula flebi ile mandibula onarımı yapıldı. Etyoloji, 5 hastada ateşli silah yaralanmsı, 1 hastada ameloblastoma, 1 hastada ise odontojen kist idi. Mandibular defektler 8-13 cm. (ortalama 9.4 cm) arasında değişmekteydi ve 2 hastada anterior, 5 hastada lateral defekt mevcuttu. Bir hastada mandibula kondili serbest greft olarak flebe fikse edildi. Oral mukoza ve eksternal deri defektinin birlikte bulunduğu 4 hastada osteoseptokutan fibula flebi kullanılırken, bunların ikisinde fibular flep serbest önkol flebi ile kombine edildi. Ateşli silah yaralanması nedeniyle opere edilen hastalarda daha önce rekonstrüksiyon plağı ile rijid fiksasyon yapılarak mandibular kontur geçici olarak sağlanmıştı; diğer hastalarda ise onarım rezeksiyonla aynı seansta yapıldı. Bir flep, postoperatif 7. günde ağır enfeksiyon nedeniyle kaybedildi. 7-26 ay takip edilen hastalarımızda estetik ve fonksiyonel sonuçlar başarılı olarak değerlendirildi.

Year 1997, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.04.1997

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63JR93VD
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Şengezer This is me

Murat Türegün This is me

Selçuk Işık This is me

Muharrem Demiroğulları This is me

Publication Date April 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Şengezer, M., Türegün, M., Işık, S., Demiroğulları, M. (1997). Serbest Fibula Flebi İle Mandibula Defektlerinin Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(1).
AMA Şengezer M, Türegün M, Işık S, Demiroğulları M. Serbest Fibula Flebi İle Mandibula Defektlerinin Onarımı. turkplastsurg. April 1997;5(1).
Chicago Şengezer, Mustafa, Murat Türegün, Selçuk Işık, and Muharrem Demiroğulları. “Serbest Fibula Flebi İle Mandibula Defektlerinin Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, no. 1 (April 1997).
EndNote Şengezer M, Türegün M, Işık S, Demiroğulları M (April 1, 1997) Serbest Fibula Flebi İle Mandibula Defektlerinin Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 1
IEEE M. Şengezer, M. Türegün, S. Işık, and M. Demiroğulları, “Serbest Fibula Flebi İle Mandibula Defektlerinin Onarımı”, turkplastsurg, vol. 5, no. 1, 1997.
ISNAD Şengezer, Mustafa et al. “Serbest Fibula Flebi İle Mandibula Defektlerinin Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/1 (April 1997).
JAMA Şengezer M, Türegün M, Işık S, Demiroğulları M. Serbest Fibula Flebi İle Mandibula Defektlerinin Onarımı. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Şengezer, Mustafa et al. “Serbest Fibula Flebi İle Mandibula Defektlerinin Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 5, no. 1, 1997.
Vancouver Şengezer M, Türegün M, Işık S, Demiroğulları M. Serbest Fibula Flebi İle Mandibula Defektlerinin Onarımı. turkplastsurg. 1997;5(1).