BibTex RIS Cite

Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu

Year 1997, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.04.1997

Abstract

Servikal ösefagus ve hipofarinks rezeksiyonlarından sonra, üst gastrointestinal tüpün devamlılığının sağlanması için tanımlanmış çeşitli rekonstrüksiyon yöntemleri mevcuttur. Serbest jejunum flepleri bu amaçla kullanıldığında sağladığı çok sayıda avantaj nedeniyle en sık kullanılan yöntem olmuştur. Bu çalışmada 1992-1995 yıllarında serbest jejunum transferi ile rekonstrüksiyon uygulanan üç hipofarinks, iki servikal ösefagus tümörü olgusu sunulmaktadır. Olguların dördünde jejunal flep ile gastrointestinal tüp devamlılığı başarı ile sağlanırken, birinde flep kaybedilmiş ve sekonder rekonstrüksiyon deltopektoral flep ile gerçekleştirilmiştir. Flep canlılığı, iki olguda monitör flep kullanılarak, diğer üç olguda ise indirekt laringoskopi ile takip edilmiştir. Oral beslenmeye ortalama 10. günde geçilmiştir. Ortalama 24 aylık takip süresi içinde, başarı %80, rekürrens %20, minör komplikasyonlar %40'tır

Year 1997, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.04.1997

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63JR79BG
Journal Section Articles
Authors

Osman Latifoğlu This is me

Sühan Ayhan This is me

Cemalettin Çelebi This is me

Kenan Atabay This is me

Publication Date April 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Latifoğlu, O., Ayhan, S., Çelebi, C., Atabay, K. (1997). Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(1).
AMA Latifoğlu O, Ayhan S, Çelebi C, Atabay K. Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. April 1997;5(1).
Chicago Latifoğlu, Osman, Sühan Ayhan, Cemalettin Çelebi, and Kenan Atabay. “Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks Ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, no. 1 (April 1997).
EndNote Latifoğlu O, Ayhan S, Çelebi C, Atabay K (April 1, 1997) Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 1
IEEE O. Latifoğlu, S. Ayhan, C. Çelebi, and K. Atabay, “Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu”, turkplastsurg, vol. 5, no. 1, 1997.
ISNAD Latifoğlu, Osman et al. “Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks Ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/1 (April 1997).
JAMA Latifoğlu O, Ayhan S, Çelebi C, Atabay K. Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Latifoğlu, Osman et al. “Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks Ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 5, no. 1, 1997.
Vancouver Latifoğlu O, Ayhan S, Çelebi C, Atabay K. Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1997;5(1).