BibTex RIS Cite

İnterpozisyonel Ven Grefti İle Ayaktan Ele Parmak Transferi

Year 1996, Volume: 4 Issue: 2, - , 01.08.1996

Abstract

Ayaktan ele parmak nakli, elin özellikle 1. parmağının rekonstrüksiyonunda elde edilen başarılı sonuçlar ve mikrocerrahi tecrübe ve teknik gelişmeler nedeniyle giderek artan oranda kabul görmektedir. Genellikle nakledilen parmağın dorsal kan akımı vasküler pedikül olarak kullanılmaktadır ve bu damarsal ypının gösterilmesi için yapılan çalışmalarda değişik vasküler anatomik sınıflandırmalar yapılmıştır. Bu yazıda sol elinde bomba patlaması sonucu 1. parmakta proksimal falanks tabanından, 2. parmakta metakarpofalangeal (MP) eklemden amputasyon oluşan bir olgumuza uyguladığımız ayaktan ele parmak transferi sunuldu. Preoperatif alt ekstremite anjiografisinde periferik rezitans nedeniyle 1. dorsal metatarsal rter gösterilemedi, ancak renkli Doppler ile varlığı teyit edildi. Operasyonda bulunan ince dorsal arter vasküler pedikül olarak yeterli değildi. Vasküler pedikül olarak plantar dijital arterler ve bir dorsal ven hazırlandı. Olgunun yaralanmasının şekli nedeniyle gereken uzun arteriyel vasküler pedikül Y şeklinde 8 cm'lik interpozisyonel ven grefti ile sağlandı. Ven greftinin proksimal iki ucu plantar dijital arterler ve bir dorsal ven hazırlandı. Olgunun yaralanmasının şekli nedeniyle gereken uzun arteriyel vasküler pedikül Y şeklinde 8 cm'lik interpozisyonel ven grefti ile sağlandı. Ven greftinin proksimal iki ucu plantar dijital arterlere uç uca anastomozları yapıldıktan sonra distal ucu radial artere uç uca anastomoz yapıldı. Y şeklinde ven grefti uygulaması ile yüksek kan akımı sağlandı ve postoperatif devrede laser Dopplerin perkutan probu ile nakledilen ayak ikinci parmak pulpasından yapılan takipte parmak kan akımı ortalama 20 ml/ min /100 g seviyesinde bulundu. Postoperatif devrede herhangi bir problemle karşılaşılmadı. Ayaktan ele parmak transferi ile rekonstrüksiyonda detaylı preoperatif hazırlık ve planlama ile birlikte operasyonda retrograd disseksiyonla damarsal anatominin tipinin öncelikle ortaya konulmasını ve eğer gerekirse Y şeklinde interpozisyonel ven grefti ile pedikül uzunluğunun sağlanmasını öneriyoruz.

Year 1996, Volume: 4 Issue: 2, - , 01.08.1996

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63MS53YT
Journal Section Articles
Authors

Selçuk Işık This is me

Mustafa Şengezer This is me

Mehmet Sezgin This is me

Naki Selmanpakoğlu This is me

Publication Date August 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 4 Issue: 2

Cite

APA Işık, S., Şengezer, M., Sezgin, M., Selmanpakoğlu, N. (1996). İnterpozisyonel Ven Grefti İle Ayaktan Ele Parmak Transferi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 4(2).
AMA Işık S, Şengezer M, Sezgin M, Selmanpakoğlu N. İnterpozisyonel Ven Grefti İle Ayaktan Ele Parmak Transferi. turkplastsurg. August 1996;4(2).
Chicago Işık, Selçuk, Mustafa Şengezer, Mehmet Sezgin, and Naki Selmanpakoğlu. “İnterpozisyonel Ven Grefti İle Ayaktan Ele Parmak Transferi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4, no. 2 (August 1996).
EndNote Işık S, Şengezer M, Sezgin M, Selmanpakoğlu N (August 1, 1996) İnterpozisyonel Ven Grefti İle Ayaktan Ele Parmak Transferi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4 2
IEEE S. Işık, M. Şengezer, M. Sezgin, and N. Selmanpakoğlu, “İnterpozisyonel Ven Grefti İle Ayaktan Ele Parmak Transferi”, turkplastsurg, vol. 4, no. 2, 1996.
ISNAD Işık, Selçuk et al. “İnterpozisyonel Ven Grefti İle Ayaktan Ele Parmak Transferi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4/2 (August 1996).
JAMA Işık S, Şengezer M, Sezgin M, Selmanpakoğlu N. İnterpozisyonel Ven Grefti İle Ayaktan Ele Parmak Transferi. turkplastsurg. 1996;4.
MLA Işık, Selçuk et al. “İnterpozisyonel Ven Grefti İle Ayaktan Ele Parmak Transferi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 4, no. 2, 1996.
Vancouver Işık S, Şengezer M, Sezgin M, Selmanpakoğlu N. İnterpozisyonel Ven Grefti İle Ayaktan Ele Parmak Transferi. turkplastsurg. 1996;4(2).