BibTex RIS Cite

Paraplejik Hastaların Nüks Etmiş İskiyal Bası Ülserlerinde Biseps Femoris Kas-Deri V-Y İlerletme Flebi

Year 1996, Volume: 4 Issue: 2, - , 01.08.1996

Abstract

Oturan paraplejik hastalarda bası ülserlerinin en sık görüldüğü ve nüks ettiği yer, iskiyal bölgedir. İskiyal ülserin kolaylıkla nüksedebilmesi nedeniyle, hastanın ve cerrahi yöntemin seçimi ile zamanlama çok özenle yapılmalıdır. Diseksiyonunun kolay olması, geniş defektleri güvenli olarak örtebilmesi, nüks durumunda yeniden kullanılabilmesi ve diğer alternatif fleplerin kullanılmasına olanak tanıması gibi avantajlarından dolayı, daha önce sakral, trokanterik ve iskiyal bası yarası nedeniyle bir ile dört kez ameliyat edilmiş olan altı olguda, nüks iskiyal bası ülseri rekonstrüksiyonu amacıyla, yedi adet biseps femoris kas deri V-Y ilerletme flebi uygulandı. Hiçbir hastada on aylık ile altı yıllık takip süresi içerisinde nüks saptanmadı. İskiyal ülserin rekonstrüksiyonundan sonra nükslerin önlenmesinde hasta ve yakınlarının hasta bakımındaki bilinçli tutumlarının yanısıra, biseps femoris kas-deri V-Y ilerletme flebinin iyi kanlanması da çok önemli rol oynar.

Year 1996, Volume: 4 Issue: 2, - , 01.08.1996

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63MC54EJ
Journal Section Articles
Authors

Ayhan Numanoğlu This is me

Özhan Çelebiler This is me

Mehmet Bayramiçli This is me

Raffi Gürünlüoğlu This is me

Erdem Tezel This is me

Publication Date August 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 4 Issue: 2

Cite

APA Numanoğlu, A., Çelebiler, Ö., Bayramiçli, M., Gürünlüoğlu, R., et al. (1996). Paraplejik Hastaların Nüks Etmiş İskiyal Bası Ülserlerinde Biseps Femoris Kas-Deri V-Y İlerletme Flebi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 4(2).
AMA Numanoğlu A, Çelebiler Ö, Bayramiçli M, Gürünlüoğlu R, Tezel E. Paraplejik Hastaların Nüks Etmiş İskiyal Bası Ülserlerinde Biseps Femoris Kas-Deri V-Y İlerletme Flebi. turkplastsurg. August 1996;4(2).
Chicago Numanoğlu, Ayhan, Özhan Çelebiler, Mehmet Bayramiçli, Raffi Gürünlüoğlu, and Erdem Tezel. “Paraplejik Hastaların Nüks Etmiş İskiyal Bası Ülserlerinde Biseps Femoris Kas-Deri V-Y İlerletme Flebi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4, no. 2 (August 1996).
EndNote Numanoğlu A, Çelebiler Ö, Bayramiçli M, Gürünlüoğlu R, Tezel E (August 1, 1996) Paraplejik Hastaların Nüks Etmiş İskiyal Bası Ülserlerinde Biseps Femoris Kas-Deri V-Y İlerletme Flebi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4 2
IEEE A. Numanoğlu, Ö. Çelebiler, M. Bayramiçli, R. Gürünlüoğlu, and E. Tezel, “Paraplejik Hastaların Nüks Etmiş İskiyal Bası Ülserlerinde Biseps Femoris Kas-Deri V-Y İlerletme Flebi”, turkplastsurg, vol. 4, no. 2, 1996.
ISNAD Numanoğlu, Ayhan et al. “Paraplejik Hastaların Nüks Etmiş İskiyal Bası Ülserlerinde Biseps Femoris Kas-Deri V-Y İlerletme Flebi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4/2 (August 1996).
JAMA Numanoğlu A, Çelebiler Ö, Bayramiçli M, Gürünlüoğlu R, Tezel E. Paraplejik Hastaların Nüks Etmiş İskiyal Bası Ülserlerinde Biseps Femoris Kas-Deri V-Y İlerletme Flebi. turkplastsurg. 1996;4.
MLA Numanoğlu, Ayhan et al. “Paraplejik Hastaların Nüks Etmiş İskiyal Bası Ülserlerinde Biseps Femoris Kas-Deri V-Y İlerletme Flebi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 4, no. 2, 1996.
Vancouver Numanoğlu A, Çelebiler Ö, Bayramiçli M, Gürünlüoğlu R, Tezel E. Paraplejik Hastaların Nüks Etmiş İskiyal Bası Ülserlerinde Biseps Femoris Kas-Deri V-Y İlerletme Flebi. turkplastsurg. 1996;4(2).