BibTex RIS Cite

Kulak Konka Defektlerinde Mastoid Flep ile Rekonstrüksiyon

Year 1995, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.12.1995

Abstract

Kulak konkasında özellikle tümör rezeksiyonları sonrasında defektler oluşabilmektedir. Bu bölgedeki defektlerin rekonstrüksiyonu özellikle perikondrium da eksize edilmişse sorun yaratabilmektedir. Çalışmamızda 1993-1994 yılları arasında bazal hücreli deri kanseri eksizyonu sonrasında kulak konkasında gelişen defektlerin kapatılmasında kullandığımız mastoid fleple ilgili bulgular sunulmuştur. Flep adaptasyonunun kolaylığı, renk uyumu sağlanması, tek seanslı olması nedeni ile önemli avantaşlara sahiptir. Lokal anestezi altında ameliyat edilen 8 olguda post-operatif dönemde herhangi bir sorun gözlenmemiştir. Bulguların literatür bilgileriyle karşılaştırılmasında da alternatif bir teknik olabileceği tespit edilmiştir. Hastaların bir yıllık takiplerinde estetik yönden herhangi bir kusur ve tümör nüksüne ait bulgular da tespit edilmemiştir. Bu hali ile kulak konka defektlerinin mastoid flep ile rekonstrüksiyonu ideale yakın sonuçlar verebilmektedir.

Year 1995, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.12.1995

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63PF36PF
Journal Section Articles
Authors

Selim Çelebioğlu This is me

Cihat N. Baran This is me

A.teoman Tellioğlu This is me

Uğur Koçer This is me

A. Cemil Yıldız This is me

Ömer Şensöz This is me

Publication Date December 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Çelebioğlu, S., Baran, C. N., Tellioğlu, A., Koçer, U., et al. (1995). Kulak Konka Defektlerinde Mastoid Flep ile Rekonstrüksiyon. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(3).
AMA Çelebioğlu S, Baran CN, Tellioğlu A, Koçer U, Yıldız AC, Şensöz Ö. Kulak Konka Defektlerinde Mastoid Flep ile Rekonstrüksiyon. turkplastsurg. December 1995;3(3).
Chicago Çelebioğlu, Selim, Cihat N. Baran, A.teoman Tellioğlu, Uğur Koçer, A. Cemil Yıldız, and Ömer Şensöz. “Kulak Konka Defektlerinde Mastoid Flep Ile Rekonstrüksiyon”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, no. 3 (December 1995).
EndNote Çelebioğlu S, Baran CN, Tellioğlu A, Koçer U, Yıldız AC, Şensöz Ö (December 1, 1995) Kulak Konka Defektlerinde Mastoid Flep ile Rekonstrüksiyon. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 3
IEEE S. Çelebioğlu, C. N. Baran, A. Tellioğlu, U. Koçer, A. C. Yıldız, and Ö. Şensöz, “Kulak Konka Defektlerinde Mastoid Flep ile Rekonstrüksiyon”, turkplastsurg, vol. 3, no. 3, 1995.
ISNAD Çelebioğlu, Selim et al. “Kulak Konka Defektlerinde Mastoid Flep Ile Rekonstrüksiyon”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/3 (December 1995).
JAMA Çelebioğlu S, Baran CN, Tellioğlu A, Koçer U, Yıldız AC, Şensöz Ö. Kulak Konka Defektlerinde Mastoid Flep ile Rekonstrüksiyon. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Çelebioğlu, Selim et al. “Kulak Konka Defektlerinde Mastoid Flep Ile Rekonstrüksiyon”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 3, no. 3, 1995.
Vancouver Çelebioğlu S, Baran CN, Tellioğlu A, Koçer U, Yıldız AC, Şensöz Ö. Kulak Konka Defektlerinde Mastoid Flep ile Rekonstrüksiyon. turkplastsurg. 1995;3(3).