BibTex RIS Cite

Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması

Year 1995, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.12.1995

Abstract

Nikotinin ve bir kalsiyum antagonisti olan nifedipinin deri flebi yaşayabilirliğine etkilerini gösteren çok sayıda çalışma yayınlanmıştır. Bu çalışmada, nifedipinin nikotin etkisi altında bulunan deri flebininin dolaşımına olan etkilerini araştırmak üzere bir deneysel çalışma yapılmıştır. Postoperatif 7. günde yapılan ölçümlerde deri flebi yaşayabilirliği, Kontrol grubunda %61.9#4.0, Nikotin grubunda %44.6#6.4, Nifedipin grubunda %74.2#5.5, Nikotin +Nifedipin grubunda %52.3#4.9 bulundu. Sonuçta deri flebi yaşayabilirliğini nikotinin istatistiksel olarak önemli ölçüde azalttığını (p 0.05), nifedipinin önemli ölçüde arttığını (p 0.05), ve nikotin etkisi altında bulunan deri fleplerinin yaşayan yüzdesini nifedipinin (nikotin grubu ile karşılaştırıldığında) istatistiksel olarak arttığını (p0.005) gördük. Bu deneysel sonuçlara göre klinikte tütün kullananların estetik ve rekonstrüktif cerrahi işlemlerinden bir hafta önce başlayıp, postoperatif bir hafta kadar nifedipin kullanmanın flep yaşamını arttırabileceğini, komplikasyonları azaltabileceğini söyleyebiliriz.

Year 1995, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.12.1995

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63NU56VZ
Journal Section Articles
Authors

Osman Latifoğlu This is me

Kenan Atabay This is me

Cemalettin Çelebi This is me

Seyhan Çenetoğlu This is me

Namık K. Baran This is me

Publication Date December 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Latifoğlu, O., Atabay, K., Çelebi, C., Çenetoğlu, S., et al. (1995). Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(3).
AMA Latifoğlu O, Atabay K, Çelebi C, Çenetoğlu S, Baran NK. Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması. turkplastsurg. December 1995;3(3).
Chicago Latifoğlu, Osman, Kenan Atabay, Cemalettin Çelebi, Seyhan Çenetoğlu, and Namık K. Baran. “Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, no. 3 (December 1995).
EndNote Latifoğlu O, Atabay K, Çelebi C, Çenetoğlu S, Baran NK (December 1, 1995) Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 3
IEEE O. Latifoğlu, K. Atabay, C. Çelebi, S. Çenetoğlu, and N. K. Baran, “Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması”, turkplastsurg, vol. 3, no. 3, 1995.
ISNAD Latifoğlu, Osman et al. “Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/3 (December 1995).
JAMA Latifoğlu O, Atabay K, Çelebi C, Çenetoğlu S, Baran NK. Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Latifoğlu, Osman et al. “Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 3, no. 3, 1995.
Vancouver Latifoğlu O, Atabay K, Çelebi C, Çenetoğlu S, Baran NK. Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması. turkplastsurg. 1995;3(3).