BibTex RIS Cite

Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım

Year 1995, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.12.1995

Abstract

Yumuşak doku sarkomlarında esas tedavi yöntemi cerrahidir. Radyoterapi tedaviye yardımcı olabilir. Flep cerrahisindeki ve radio/kemoterapi yöntemlerindeki gelişmelere paralel olarak, sınırlı rezeksiyon yerine geniş eksizyon veya radikal rezeksiyon ve ekstremitelerde amputasyon yerine ekstremitelerde amputasyon yerine ekstremite koruyucu cerrahi ön plana geçmiştir. Bu çalışmada 21'i nüks ile başvuran 36 yumuşak doku sarkomu olgusu takdim edilmiştir. Olguların 29'una geniş, 6'sına radikal lokal rezeksiyon ve birine amputasyon yapılmış ve 30 hastada rezeksiyon sonrası ortaya çıkan defekti kapatmak üzere değişik yöntemler kullanılmıştır. Daha önceki radyo/kemoterapiye rağmen, ameliyat sonrası greft tutmaması ya da flep nekrozu gibi ciddi cerrahi komplikasyonla karşılaşılmamıştır. Adjuvan olarak 17 hastaya radyoterapi ve 6 hastaya kemoterpi uygulanmıştır. Ortalama 35 ay izlenen olgularda %13.8 lokal nüks, %22.2 uzak metastaz saptanmıştır. Bu çalışmada, yumuşak doku sarkomlarının tedavisinde cerrahi teknik, lokal nükse yol açan faktörler ve multidisipliner tedavinin önemi tartışılmıştır.

Year 1995, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.12.1995

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63NT28BA
Journal Section Articles
Authors

Sıdıka Kurul This is me

Sevil İnanç This is me

Emin Darendeliler This is me

Haluk Onat This is me

İşık Aslay This is me

Publication Date December 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Kurul, S., İnanç, S., Darendeliler, E., Onat, H., et al. (1995). Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(3).
AMA Kurul S, İnanç S, Darendeliler E, Onat H, Aslay İ. Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım. turkplastsurg. December 1995;3(3).
Chicago Kurul, Sıdıka, Sevil İnanç, Emin Darendeliler, Haluk Onat, and İşık Aslay. “Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, no. 3 (December 1995).
EndNote Kurul S, İnanç S, Darendeliler E, Onat H, Aslay İ (December 1, 1995) Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 3
IEEE S. Kurul, S. İnanç, E. Darendeliler, H. Onat, and İ. Aslay, “Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım”, turkplastsurg, vol. 3, no. 3, 1995.
ISNAD Kurul, Sıdıka et al. “Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/3 (December 1995).
JAMA Kurul S, İnanç S, Darendeliler E, Onat H, Aslay İ. Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Kurul, Sıdıka et al. “Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 3, no. 3, 1995.
Vancouver Kurul S, İnanç S, Darendeliler E, Onat H, Aslay İ. Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım. turkplastsurg. 1995;3(3).