BibTex RIS Cite

Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu

Year 1995, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.12.1995

Abstract

Fasiyal paralizili hastaların tedavisindeki amaç hem fonksiyonel hem de kozmetik olarak iyi sonuçlar elde edilmesidir. Günümüzde fasiyal paralizinin tedavisinde çok sayıda değişik operasyon tekniği mevcuttur. Bu makalede hastaların göz fonksiyonlarını korumaya ve komplikasyonlarını önlemeye yönelik "altın ağırlık operasyonu" sunulmuştur. Sunulan tekniğin uygulanması kolay olup, iyi fonksiyonel ve kozmetik sonuçlar göreceli olarak düşük komplikasyon oranlarıyla elde edilebilmektedir. Oldukça eski bir teknik olmasına karşın yukarıda sayılan özellikleri nedeniyle günümüzde bile ilgi uyandıran operasyondaki klinik deneyimlerimiz belirtilmekte ve literatür bilgileri ışığında tartışılmaktadır.

Year 1995, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.12.1995

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63PP28MH
Journal Section Articles
Authors

Cenk Görken This is me

Reha Gençosmanoğlu This is me

Tahir Gürler This is me

Ufuk Bilkay This is me

Cüneyt Özek This is me

Yalçın Akın This is me

Publication Date December 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Görken, C., Gençosmanoğlu, R., Gürler, T., Bilkay, U., et al. (1995). Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(3).
AMA Görken C, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Bilkay U, Özek C, Akın Y. Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu. turkplastsurg. December 1995;3(3).
Chicago Görken, Cenk, Reha Gençosmanoğlu, Tahir Gürler, Ufuk Bilkay, Cüneyt Özek, and Yalçın Akın. “Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, no. 3 (December 1995).
EndNote Görken C, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Bilkay U, Özek C, Akın Y (December 1, 1995) Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 3
IEEE C. Görken, R. Gençosmanoğlu, T. Gürler, U. Bilkay, C. Özek, and Y. Akın, “Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu”, turkplastsurg, vol. 3, no. 3, 1995.
ISNAD Görken, Cenk et al. “Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/3 (December 1995).
JAMA Görken C, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Bilkay U, Özek C, Akın Y. Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Görken, Cenk et al. “Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 3, no. 3, 1995.
Vancouver Görken C, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Bilkay U, Özek C, Akın Y. Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu. turkplastsurg. 1995;3(3).