BibTex RIS Cite

YARIK DUDAK BURNU DEFORMİTESİNDE GECİKMİŞ ONARIM VE SEKONDER GİRİŞİMLER

Year 2008, Volume: 16 Issue: 1, 4 - 10, 01.04.2008

Abstract

Yarık dudak-burun deformitesinin tedavisi günümüzde hala önemli bir problem olarak devam etmektedir. ülkemiz için erken çocukluk döneminde yapılan onarım sonrası pek çok hastanın takip eden dönem tedavileri bazı sebeplerden dolayı eksik kalmaktadır. Bu tip hastalar ortodontik tedavilerden ve zamanında yapılması gereken alveoler kemik greftlemesinden fayda görmemektedirler. Hastalar genellikle geç dönemde ağır nazal deformite, alveoler ark düzensizliği ve anterior fistül ile başvurmaktadırlar. Bu çalışmada geç dönem dudak burun ve alveoler arka ait patolojilerin tek aşamada düzeltilmesine ait tecrübelerimizi sunacağız. 2002 ve 2006 Ocak tarihleri arasında tedavi edilen toplam 22 olgunun 13'ü kadın 9'u erkekti. 14 olguda anterior fistül mevcut iken olguların tamamında çeşitli derecede maksiller ve alveolar ark patolojileri vardı. Yine olguların tamamında nedbe genişlemesi, ıslık deformitesi, vermilyon düzensizlikleri gibi dudak deformiteleri saptandı. Bütün olgularda açık rinoplasti tekniği kullanıldı. Dudak nedbe revizyonu, anterior fistül onarımı piriform kenar ve nasal taban yükseltilmesi, submukozal rezeksiyonlar (smr) ve burnun yeniden şekillendirilmesi hastaların durumuna göre yapıldı.

SECONDARY PROCEDURES AND LATE CORRECTIONS IN CLEFT LIP NOSE DEFORMITY

Year 2008, Volume: 16 Issue: 1, 4 - 10, 01.04.2008

Abstract

Nowadays, treatment of a cleft lip nasal deformity continues to be an important problem. In our country after the initial repair of cleft lip in early childhood period, other treatment protocols of the patients can not be completed for some reasons. These kinds of patients have not had the benefit orthodontic management, alveolar bone grafting at an appropriate age. The patients generally present with alveolar arch malalignments and anterior fistulae as well as nasal deformity. In this study, we present single-stage treatment of the nasal and secondary lip deformity that we used. Between the 2002 and 2006 January, 22 cases with unilateral cleft lip deformities were underwent single-stage corrective surgery. 14 cases had an anterior fistula and all of the cases had maxillary and alveolar arch pathology in various severities. Additionally, all of the cases had some lip deformities such as scar widening, whistling deformity and vermillion border irregularities. Open rhinoplasty technique was used in all cases. Lip scar revisions, repair of fistula, nasal sill and pyriform margin augmentation, SMR and reshaping of the nose were carried out depending on the patient’s status.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA59YE34MG
Journal Section Articles
Authors

Tayfun Türkaslan This is me

Türker Özyiğit This is me

Deniz Dayıcıoğlu This is me

Zafer Özsoy This is me

Publication Date April 1, 2008
Published in Issue Year 2008 Volume: 16 Issue: 1

Cite

APA Türkaslan, T., Özyiğit, T., Dayıcıoğlu, D., Özsoy, Z. (2008). YARIK DUDAK BURNU DEFORMİTESİNDE GECİKMİŞ ONARIM VE SEKONDER GİRİŞİMLER. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 16(1), 4-10.
AMA Türkaslan T, Özyiğit T, Dayıcıoğlu D, Özsoy Z. YARIK DUDAK BURNU DEFORMİTESİNDE GECİKMİŞ ONARIM VE SEKONDER GİRİŞİMLER. turkplastsurg. April 2008;16(1):4-10.
Chicago Türkaslan, Tayfun, Türker Özyiğit, Deniz Dayıcıoğlu, and Zafer Özsoy. “YARIK DUDAK BURNU DEFORMİTESİNDE GECİKMİŞ ONARIM VE SEKONDER GİRİŞİMLER”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 16, no. 1 (April 2008): 4-10.
EndNote Türkaslan T, Özyiğit T, Dayıcıoğlu D, Özsoy Z (April 1, 2008) YARIK DUDAK BURNU DEFORMİTESİNDE GECİKMİŞ ONARIM VE SEKONDER GİRİŞİMLER. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 16 1 4–10.
IEEE T. Türkaslan, T. Özyiğit, D. Dayıcıoğlu, and Z. Özsoy, “YARIK DUDAK BURNU DEFORMİTESİNDE GECİKMİŞ ONARIM VE SEKONDER GİRİŞİMLER”, turkplastsurg, vol. 16, no. 1, pp. 4–10, 2008.
ISNAD Türkaslan, Tayfun et al. “YARIK DUDAK BURNU DEFORMİTESİNDE GECİKMİŞ ONARIM VE SEKONDER GİRİŞİMLER”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 16/1 (April 2008), 4-10.
JAMA Türkaslan T, Özyiğit T, Dayıcıoğlu D, Özsoy Z. YARIK DUDAK BURNU DEFORMİTESİNDE GECİKMİŞ ONARIM VE SEKONDER GİRİŞİMLER. turkplastsurg. 2008;16:4–10.
MLA Türkaslan, Tayfun et al. “YARIK DUDAK BURNU DEFORMİTESİNDE GECİKMİŞ ONARIM VE SEKONDER GİRİŞİMLER”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 16, no. 1, 2008, pp. 4-10.
Vancouver Türkaslan T, Özyiğit T, Dayıcıoğlu D, Özsoy Z. YARIK DUDAK BURNU DEFORMİTESİNDE GECİKMİŞ ONARIM VE SEKONDER GİRİŞİMLER. turkplastsurg. 2008;16(1):4-10.