BibTex RIS Cite

Yüksek Enerjili Tüfekle İntihar Girişimine Bağlı Maksillofasyal Ateşli Silah Yaralanmaları ve Primer Onarımın Avantajları

Year 1997, Volume: 5 Issue: 2, - , 01.08.1997

Abstract

Maksillofasyal bölgede yüksek enerjili tüfeklerle intihar girişimine bağlı yarlanmalar, hem hasta hem de plastik cerrahlar için oldukça zor, yorucu bir mücadeleyi de beraberinde getirir. Geçmişte bu tür yaralanmalar, debridman ve hemostazı takiben, önce mevcut yumuşak dokunun olabildiğince kapatılması, geç dönemde kemik ve yumuşak doku rekonstrüksiyonu ile tedaviedilmekteydiler. Bu yaklaşım, hastalarda daha sonra onarımı oldukça zor, hatta olanaksız deformitelere yol açması nedeniyle, kliniğimizde de terkedilerek, son beş yılda yaşları 20-27 arasında değişen, hepsi erkek 12 hastaya erken primer definitif tedavi uygulanmıştır. Tüm yaralanmalar yüksek enerjili G-3 piyade tüfeğinin submental yöreye yerleştirildikten sonra ateşlenmesi ile gerçekleşmiştir. Çıkış yeri kranyofasyal yerleşimli olan mermilerin, balistik özellikleri nedeniyle yarattıkları, avulsif, geniş yumuşak ve kemik doku kayıplarının, onarım için, mevcut dokunun primer onarımı, seri konservatif debridman ve erken definitif rekonstrüksiyonu içeren tedavi programının uygulanmasını, bu tür yaralanmalarda ideal yaklaşım olduğunu düşünüyoruz.

Year 1997, Volume: 5 Issue: 2, - , 01.08.1997

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63HY99VY
Journal Section Articles
Authors

Murat Türegün This is me

Mustafa Şengezer This is me

Mehmet Sezgin This is me

Publication Date August 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Türegün, M., Şengezer, M., & Sezgin, M. (1997). Yüksek Enerjili Tüfekle İntihar Girişimine Bağlı Maksillofasyal Ateşli Silah Yaralanmaları ve Primer Onarımın Avantajları. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(2).
AMA Türegün M, Şengezer M, Sezgin M. Yüksek Enerjili Tüfekle İntihar Girişimine Bağlı Maksillofasyal Ateşli Silah Yaralanmaları ve Primer Onarımın Avantajları. turkplastsurg. August 1997;5(2).
Chicago Türegün, Murat, Mustafa Şengezer, and Mehmet Sezgin. “Yüksek Enerjili Tüfekle İntihar Girişimine Bağlı Maksillofasyal Ateşli Silah Yaralanmaları Ve Primer Onarımın Avantajları”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, no. 2 (August 1997).
EndNote Türegün M, Şengezer M, Sezgin M (August 1, 1997) Yüksek Enerjili Tüfekle İntihar Girişimine Bağlı Maksillofasyal Ateşli Silah Yaralanmaları ve Primer Onarımın Avantajları. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 2
IEEE M. Türegün, M. Şengezer, and M. Sezgin, “Yüksek Enerjili Tüfekle İntihar Girişimine Bağlı Maksillofasyal Ateşli Silah Yaralanmaları ve Primer Onarımın Avantajları”, turkplastsurg, vol. 5, no. 2, 1997.
ISNAD Türegün, Murat et al. “Yüksek Enerjili Tüfekle İntihar Girişimine Bağlı Maksillofasyal Ateşli Silah Yaralanmaları Ve Primer Onarımın Avantajları”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/2 (August 1997).
JAMA Türegün M, Şengezer M, Sezgin M. Yüksek Enerjili Tüfekle İntihar Girişimine Bağlı Maksillofasyal Ateşli Silah Yaralanmaları ve Primer Onarımın Avantajları. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Türegün, Murat et al. “Yüksek Enerjili Tüfekle İntihar Girişimine Bağlı Maksillofasyal Ateşli Silah Yaralanmaları Ve Primer Onarımın Avantajları”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 5, no. 2, 1997.
Vancouver Türegün M, Şengezer M, Sezgin M. Yüksek Enerjili Tüfekle İntihar Girişimine Bağlı Maksillofasyal Ateşli Silah Yaralanmaları ve Primer Onarımın Avantajları. turkplastsurg. 1997;5(2).