BibTex RIS Cite

Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi

Year 1997, Volume: 5 Issue: 2, - , 01.08.1997

Abstract

Organizmada, değişik etiyolojik etkenlerle, parsiyel kalınlıkta deri defekti oluştuğunda bu defekt yalnız başına epitelizasyonla onarılabilmektedir. Epitelizasyon ise, tabandaki ve kenarlardaki sağlam epitel hücrelerinin farklılaşması, çoğalması ve migrasyonu ile başarılabilmektedir. Epitelizasyonu hızlandırdığı gösterilebilmiş en önemli etken, ortamın nemli olmasıdır. Bu çalışmada, ağırlıkları 2,5-3 kg. arasında değişen 20 adet Yeni Zelanda türü tavşan kullanıldı. Tavşanın sırt derisi, tüylerden arındırıldıktan sonra, orta hattın her iki tarafından yaklaşık 5x5 santimetrekarelik parsiyel kalınlıkta deri grefti alınarak, parsiyel kalınlıkta deri defekti oluşturuldu. Oluşturulan bu defektlerin bir tanesine liyofilize heterolog kollajen sünger, diğerine ise tülgre uygulandı ve değişik zamanlarda deri biyopsileri alınarak, histolojik inceleme yapıldı. Sonuç olarak, tülgre ile karşılaştırldığında, heterolog kollajenin tavşanlarda epitelizasyonu hızlandırdığı izlenimi edinildi.

Year 1997, Volume: 5 Issue: 2, - , 01.08.1997

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63JC52BD
Journal Section Articles
Authors

Serhat Özbek This is me

Zeynep Kahveci This is me

Ramazan Kahveci This is me

Mesut Özcan This is me

Şahin Sırmalı This is me

Publication Date August 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Özbek, S., Kahveci, Z., Kahveci, R., Özcan, M., et al. (1997). Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(2).
AMA Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş. Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi. turkplastsurg. August 1997;5(2).
Chicago Özbek, Serhat, Zeynep Kahveci, Ramazan Kahveci, Mesut Özcan, and Şahin Sırmalı. “Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, no. 2 (August 1997).
EndNote Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş (August 1, 1997) Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 2
IEEE S. Özbek, Z. Kahveci, R. Kahveci, M. Özcan, and Ş. Sırmalı, “Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi”, turkplastsurg, vol. 5, no. 2, 1997.
ISNAD Özbek, Serhat et al. “Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/2 (August 1997).
JAMA Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş. Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Özbek, Serhat et al. “Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 5, no. 2, 1997.
Vancouver Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş. Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi. turkplastsurg. 1997;5(2).