BibTex RIS Cite

Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu

Year 2003, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.12.2003

Abstract

Kolumella, orta yüzde önemli bir ünite olup eksikliğinde ciddi fonksiyonel ve estetik sorunlar oluşmaktadır.Kolumella ve kaudal septum onarımında fonksiyonel bütünlük kadar kabul edilebilir kozmetik görünümün de kazandırılması önemlidir.Bu amaçla kolumella onarımı için çeşitli lokal ve uzak flepler tanımlanmıştır.Onarım seçeneklerinden bir tanesi de paramedian flebin bir modifikasyonu olan supratroklear fleptir. Bu makalede intihar girişimine bağlı maksillofasyal ateşli silah yaralanması sonrasında kolumella ve kaudal septum onarımı için supratroklear flep kullanımı ve sonuçları sunulmaktadır.Çevre dokuların skarlı ve yaralanmış olması nedeni ile fazla onarım alternatifinin olmadığı olgumuzda supratroklear flep ile onarım iyi bir alternatif olarak görülmektedir.

Year 2003, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.12.2003

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62PZ37DD
Journal Section Articles
Authors

Haluk Duman This is me

Fatih Zor This is me

Mustafa Şengezer This is me

Publication Date December 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 11 Issue: 3

Cite

APA Duman, H., Zor, F., & Şengezer, M. (2003). Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(3).
AMA Duman H, Zor F, Şengezer M. Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu. turkplastsurg. December 2003;11(3).
Chicago Duman, Haluk, Fatih Zor, and Mustafa Şengezer. “Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella Ve Septum Defektinin Supratroklear Flep Ile Onarımı : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, no. 3 (December 2003).
EndNote Duman H, Zor F, Şengezer M (December 1, 2003) Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 3
IEEE H. Duman, F. Zor, and M. Şengezer, “Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu”, turkplastsurg, vol. 11, no. 3, 2003.
ISNAD Duman, Haluk et al. “Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella Ve Septum Defektinin Supratroklear Flep Ile Onarımı : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/3 (December 2003).
JAMA Duman H, Zor F, Şengezer M. Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Duman, Haluk et al. “Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella Ve Septum Defektinin Supratroklear Flep Ile Onarımı : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 11, no. 3, 2003.
Vancouver Duman H, Zor F, Şengezer M. Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11(3).