BibTex RIS Cite

Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu

Year 2003, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.12.2003

Abstract

Üst göz kapağının anormal düşüklüğü olarak tanımlanan ptozis etyolojik olarak en sık karşımıza doğumsal olarak çıkmaktadır.Bugüne kadar birçok onarım tekniği tanımlanan ptozislerde ana belirleyici etken ptozis derecesi ve kapak işlevinin miktarıdır.Bugüne kadar birçok tanımlanmış teknikle opere edilen ptozislerde en sık olarak hafif ptosis olgularında Fasanella-Servat operasyonu (1) gibi vertikal kapak kısaltma uygulanmış kötü levator fonksiyonları olan ciddi ptosis olgularında ise genelde otojen faysa lata, nonabsorbable dikiş veya silikon ile kaş askılaması operasyonu (2,3,4,5,6) ile düzeltmeler uygulanmıştır. İyi levator fonksiyonları olan ciddi ptozis olguları neredeyse her zaman aponevrotik defektten doğarlar ve uygun aponevrotik cerrahi ile tedavi edilirler.Bu yayınımızda 7 yaşında kötü işlevli ciddi ptozis olgusunda uyguladığımız aponevroz cerrahisi ile elde ettiğimiz sonuçları değerlendirerek askılama tekniği ile karşılaştırdık.

Year 2003, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.12.2003

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62RC49MN
Journal Section Articles
Authors

Gürsel Turgut This is me

Emre Gönen This is me

Soner Tatlıdere This is me

İsmail Kuran This is me

Publication Date December 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 11 Issue: 3

Cite

APA Turgut, G., Gönen, E., Tatlıdere, S., Kuran, İ. (2003). Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(3).
AMA Turgut G, Gönen E, Tatlıdere S, Kuran İ. Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu. turkplastsurg. December 2003;11(3).
Chicago Turgut, Gürsel, Emre Gönen, Soner Tatlıdere, and İsmail Kuran. “Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, no. 3 (December 2003).
EndNote Turgut G, Gönen E, Tatlıdere S, Kuran İ (December 1, 2003) Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 3
IEEE G. Turgut, E. Gönen, S. Tatlıdere, and İ. Kuran, “Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu”, turkplastsurg, vol. 11, no. 3, 2003.
ISNAD Turgut, Gürsel et al. “Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/3 (December 2003).
JAMA Turgut G, Gönen E, Tatlıdere S, Kuran İ. Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Turgut, Gürsel et al. “Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 11, no. 3, 2003.
Vancouver Turgut G, Gönen E, Tatlıdere S, Kuran İ. Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11(3).