BibTex RIS Cite

Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu

Year 2003, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.12.2003

Abstract

Ankyloglossia dilin ağız tabanına yapışık olması ya da aradaki bağın normalden daha kısa olması halini anlatan bir terimdir.Bu durum dil hareketlerini ve dilin fonksiyonlarını engelleyerek emme güçlüğü, meme başı yaraları, erken sütten kesilme ve hatta konuşma bozukluğu gibi önemli problemlere yol açabilmektedir.Erken tanı ve minör bir cerrahi girişimle kolayca tedavi edilebilen ankyloglossia olgularında, çocukların genellikle 0-1 yaş döneminde olması nedeniyle postoperatif bakım problemleriyle karşılaşılmaktadır.Bunlar arasında enfeksiyon, greft maserasyonu ve sekonder yapışıklıklar sayılabilir. Bu yazıda dilin ağız tabanına tam yapışık olduğu ankyloglossia vakalarında tedaviyi ve postoperatif bakımı kolaylaştırmak, buna ek olarak sekonder komplikasyonları en aza indirmek amacıyla özel olarak planlanmış bir akrilik plak tanıtılmakta ve kullanım sonuçları bir olgu üzerinde tartışılmaktadır.

Year 2003, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.12.2003

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62RB65KC
Journal Section Articles
Authors

Mübin Hoşnuter This is me

Zekeriya Tosun This is me

Adem Özkan This is me

Sadık Şentürk This is me

Nedim Savacı This is me

Publication Date December 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 11 Issue: 3

Cite

APA Hoşnuter, M., Tosun, Z., Özkan, A., Şentürk, S., et al. (2003). Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(3).
AMA Hoşnuter M, Tosun Z, Özkan A, Şentürk S, Savacı N. Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu. turkplastsurg. December 2003;11(3).
Chicago Hoşnuter, Mübin, Zekeriya Tosun, Adem Özkan, Sadık Şentürk, and Nedim Savacı. “Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, no. 3 (December 2003).
EndNote Hoşnuter M, Tosun Z, Özkan A, Şentürk S, Savacı N (December 1, 2003) Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 3
IEEE M. Hoşnuter, Z. Tosun, A. Özkan, S. Şentürk, and N. Savacı, “Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu”, turkplastsurg, vol. 11, no. 3, 2003.
ISNAD Hoşnuter, Mübin et al. “Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/3 (December 2003).
JAMA Hoşnuter M, Tosun Z, Özkan A, Şentürk S, Savacı N. Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Hoşnuter, Mübin et al. “Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 11, no. 3, 2003.
Vancouver Hoşnuter M, Tosun Z, Özkan A, Şentürk S, Savacı N. Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11(3).