BibTex RIS Cite

Hastaneler Arası Malign Melanom Çalışma Grubu

Year 1994, Volume: 2 Issue: 3, - , 01.12.1994

Abstract

Malign melanom diğer deri tümörlerinden daha az gözlenmekle birlikte öldürücülüğü daha fazla olan bir kanser tipidir. Literatürde insidansı, prognostik faktörleri hakkında bir çok yayın vardır. Ancak ülkemizde bulunan malign melanom hastaları ile ilgili sağlıklı istatistiklerin elde edilmesi mümkün olmamaktadır. Ülkemizde malign melanomlu hastaların takip ve tedavileri çoğu zaman bir protokole bağlı olmaksızın, düzensiz olarak yapılmaktadır. Hasta tanı, tedavi ve takibindeki düzensizliklerin ve eksikliklerin hasta yaşam kalitesi ve süresinin azalmasında önemli bir ekken olduğunu düşünmekteyiz. Ayrıca malign melanom tedavisinde bize ışık tutabilecek bir bilgi birikiminin olmaması da hastalığın önlenmesi ve tedavisi ile ilgili gelişmeler sağlanmasını engellemektedir. Malign melanomla hastalar ile ilgili istatistiksel bilgilerin sağlanabilmesi, bu hastalara sağlıklı ve bilimsel bir tedavi ve takip sunulabilmesi için bir çok merkezde malign melanom ile ilgilenen grupların yardımı ile birer hasta kayıt, izlem ve tedavi formu oluşturuldu.

Year 1994, Volume: 2 Issue: 3, - , 01.12.1994

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63SM56FH
Journal Section Articles
Authors

Sıdıka Kurul This is me

Oya Kocabalkan This is me

Gürhan Özcan This is me

Publication Date December 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 2 Issue: 3

Cite

APA Kurul, S., Kocabalkan, O., & Özcan, G. (1994). Hastaneler Arası Malign Melanom Çalışma Grubu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(3).
AMA Kurul S, Kocabalkan O, Özcan G. Hastaneler Arası Malign Melanom Çalışma Grubu. turkplastsurg. December 1994;2(3).
Chicago Kurul, Sıdıka, Oya Kocabalkan, and Gürhan Özcan. “Hastaneler Arası Malign Melanom Çalışma Grubu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, no. 3 (December 1994).
EndNote Kurul S, Kocabalkan O, Özcan G (December 1, 1994) Hastaneler Arası Malign Melanom Çalışma Grubu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 3
IEEE S. Kurul, O. Kocabalkan, and G. Özcan, “Hastaneler Arası Malign Melanom Çalışma Grubu”, turkplastsurg, vol. 2, no. 3, 1994.
ISNAD Kurul, Sıdıka et al. “Hastaneler Arası Malign Melanom Çalışma Grubu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/3 (December 1994).
JAMA Kurul S, Kocabalkan O, Özcan G. Hastaneler Arası Malign Melanom Çalışma Grubu. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Kurul, Sıdıka et al. “Hastaneler Arası Malign Melanom Çalışma Grubu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 2, no. 3, 1994.
Vancouver Kurul S, Kocabalkan O, Özcan G. Hastaneler Arası Malign Melanom Çalışma Grubu. turkplastsurg. 1994;2(3).