BibTex RIS Cite

Tam Kat Göğüs Duvarı Defektleri ve Onarım Yöntemleri

Year 2003, Volume: 11 Issue: 2, - , 01.08.2003

Abstract

Göğüs duvarı defektleri sıkça karşılaşılmaya başlanan ve onarımları ile iyi fonksiyonel ve kozmetik sonuçların elde edilmesi mümkün olan defektlerdir.İyi bir rekonstrüksiyon uygun ve yeterli şekilde sağlıklı dokulara kadar rezeksiyon yapmayı, ölü boşluk ve kaviteleri iyi vaskülarize dokularla doldurmayı, eğer gerekli ise göğüs duvarı iskelet stabilitesini sağlamayı ve yumuşak doku örtüsünün sağlanmasını içerir.Kliniğimizde 4 bayan 2 erkek altı hastaya tam kat göğüs duvarı rezeksiyonu yapıldı.Hastaların yaşları 37 ila 77 arasında değişmekteydi.Hastaların takip süreleri 12 gün ile 18 ay arasında değişmekteydi.Üç vaka meme karsinomu nüksü, 2 vaka sarkom nüksü, 1 vaka ise radyasyona bağlı göğüs duvarı lezyonu olan hastalardı. Yumuşak doku örtümü için lokal deri,kas,kas deri flepleri ve serbest latissimus dorsi flebi kullanıldı.İskelet stabilizasyonu için fasya ve marleks meshmetilmetakrilat çok katlı protez kullanıldı.İki hasta biri erken olmak üzere postoperatif dönemde kaybedildi.Diğer dört hastada stabil iskelet ve yumuşak doku örtümü sağlandı.Donor ve alıcı alanlarda sutür hattında ayrılma, hematom, sutür hattında minör enfeksiyon, marjinal nekroz, seroma, greft kaybı karşılaştığımız komplikasyonlardı. Üç ve daha fazla kosta rezeksiyonlarında marleks mesh-metilmetakrilat çok katlı protezler ile iskelet stabilizasyonunun sağlanması ve yumuşak doku örtümü için öncelikle lokal kas-deri fleplerinin kullanılmasının etkin bir tedavi yaklaşımı olacağı kanaatindeyiz.

Year 2003, Volume: 11 Issue: 2, - , 01.08.2003

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62RU93PM
Journal Section Articles
Authors

Mithat Akan This is me

Serkan Yıldırım This is me

Aykut Mısırlıoğlu This is me

Tayfun Aköz This is me

Bülent Kargı This is me

Barış Çakır This is me

Publication Date August 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 11 Issue: 2

Cite

APA Akan, M., Yıldırım, S., Mısırlıoğlu, A., Aköz, T., et al. (2003). Tam Kat Göğüs Duvarı Defektleri ve Onarım Yöntemleri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(2).
AMA Akan M, Yıldırım S, Mısırlıoğlu A, Aköz T, Kargı B, Çakır B. Tam Kat Göğüs Duvarı Defektleri ve Onarım Yöntemleri. turkplastsurg. August 2003;11(2).
Chicago Akan, Mithat, Serkan Yıldırım, Aykut Mısırlıoğlu, Tayfun Aköz, Bülent Kargı, and Barış Çakır. “Tam Kat Göğüs Duvarı Defektleri Ve Onarım Yöntemleri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, no. 2 (August 2003).
EndNote Akan M, Yıldırım S, Mısırlıoğlu A, Aköz T, Kargı B, Çakır B (August 1, 2003) Tam Kat Göğüs Duvarı Defektleri ve Onarım Yöntemleri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 2
IEEE M. Akan, S. Yıldırım, A. Mısırlıoğlu, T. Aköz, B. Kargı, and B. Çakır, “Tam Kat Göğüs Duvarı Defektleri ve Onarım Yöntemleri”, turkplastsurg, vol. 11, no. 2, 2003.
ISNAD Akan, Mithat et al. “Tam Kat Göğüs Duvarı Defektleri Ve Onarım Yöntemleri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/2 (August 2003).
JAMA Akan M, Yıldırım S, Mısırlıoğlu A, Aköz T, Kargı B, Çakır B. Tam Kat Göğüs Duvarı Defektleri ve Onarım Yöntemleri. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Akan, Mithat et al. “Tam Kat Göğüs Duvarı Defektleri Ve Onarım Yöntemleri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 11, no. 2, 2003.
Vancouver Akan M, Yıldırım S, Mısırlıoğlu A, Aköz T, Kargı B, Çakır B. Tam Kat Göğüs Duvarı Defektleri ve Onarım Yöntemleri. turkplastsurg. 2003;11(2).