BibTex RIS Cite

Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi.

Year 2003, Volume: 11 Issue: 2, - , 01.08.2003

Abstract

Travmatik hemipelvektomi nadir görülen fakat hayatı tehdit eden bir yaralanma şeklidir.Günümüzde acil müdahalenin erken ve yerinde yapılması bu yaralanmalardan sonra yaşayan hastaların sayısını giderek artırmaktadır.Ancak yaralanmanın şekli de hastaların hayatta kalmasını etkiler. Kanama dışında hastanın hayatını tehdit eden bir komplikasyon da sepsisdir.Yara bölgesinin seri debridmanı ve defektin uygun şekilde kapatılması bu komplikasyonu en aza indirecektir.Yazımızda trafik kazası sonucu travmatik hemipelvektomi oluşan ve hayatta kalan 16 yaşındaki erkek hasta ve defektinin eksternal abdominal oblik kas deri flebi ile rekonstrüksiyonu sunulmuş ve rekonstrüksiyon seçenekleri tartışılmıştır.

Year 2003, Volume: 11 Issue: 2, - , 01.08.2003

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62SK32UD
Journal Section Articles
Authors

Lütfi Eroğlu This is me

Ethem Güneren This is me

Hayati Akbaş This is me

Ahmet Demir This is me

Publication Date August 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 11 Issue: 2

Cite

APA Eroğlu, L., Güneren, E., Akbaş, H., Demir, A. (2003). Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(2).
AMA Eroğlu L, Güneren E, Akbaş H, Demir A. Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. August 2003;11(2).
Chicago Eroğlu, Lütfi, Ethem Güneren, Hayati Akbaş, and Ahmet Demir. “Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu Ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, no. 2 (August 2003).
EndNote Eroğlu L, Güneren E, Akbaş H, Demir A (August 1, 2003) Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 2
IEEE L. Eroğlu, E. Güneren, H. Akbaş, and A. Demir, “Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi”., turkplastsurg, vol. 11, no. 2, 2003.
ISNAD Eroğlu, Lütfi et al. “Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu Ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/2 (August 2003).
JAMA Eroğlu L, Güneren E, Akbaş H, Demir A. Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Eroğlu, Lütfi et al. “Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu Ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 11, no. 2, 2003.
Vancouver Eroğlu L, Güneren E, Akbaş H, Demir A. Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. 2003;11(2).