BibTex RIS Cite

Spastik Çocuklarda Kontrol Edilemeyen Salya Akışının Cerrahi Tedavisi

Year 1998, Volume: 6 Issue: 2, - , 01.08.1998

Abstract

Drooling' (Salya akması), motor mentalgeriliği olan; özellikle serebral palsili hastalarda sık olarak rastlanan, hasta ailesi ve çevresi için son derece rahatsız edici bir problemdir. Tedavisinde, psikoterapi, antikolinerjik ilaç uygulanması gibi medikal tedavi alternatifleri olsa da, en etkili yöntem cerrahidir. Cerrahi yöntem olarak, parotisten salgılanan tükrüğün tonsiller fossaya, submukozal tüneller yardımıyla akımını sağlayan ve submandibular bezlerin rezeksiyonundan oluşan Wilkie operasyonu en sık kullanılan prosedürdür. Bu makalede, kliniğimizde drooling nedeniyle başvurmuş ve tarafımızdan Wilkie operasyonu yapılarak başarıyla tedavi edilmiş 3 olgu sunulmaktadır.Hastaların hiçbirinde post-operatif herhangi bir komplikasyon görülmemiş, salya akımı belirgin bir oranda azalmıştır.

Year 1998, Volume: 6 Issue: 2, - , 01.08.1998

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63GC32MZ
Journal Section Articles
Authors

Tahir Gürler This is me

Mehmet Alper This is me

Cüneyt Özek This is me

Serhat Totan This is me

Ecmel Songür This is me

Publication Date August 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 6 Issue: 2

Cite

APA Gürler, T., Alper, M., Özek, C., Totan, S., et al. (1998). Spastik Çocuklarda Kontrol Edilemeyen Salya Akışının Cerrahi Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(2).
AMA Gürler T, Alper M, Özek C, Totan S, Songür E. Spastik Çocuklarda Kontrol Edilemeyen Salya Akışının Cerrahi Tedavisi. turkplastsurg. August 1998;6(2).
Chicago Gürler, Tahir, Mehmet Alper, Cüneyt Özek, Serhat Totan, and Ecmel Songür. “Spastik Çocuklarda Kontrol Edilemeyen Salya Akışının Cerrahi Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, no. 2 (August 1998).
EndNote Gürler T, Alper M, Özek C, Totan S, Songür E (August 1, 1998) Spastik Çocuklarda Kontrol Edilemeyen Salya Akışının Cerrahi Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 2
IEEE T. Gürler, M. Alper, C. Özek, S. Totan, and E. Songür, “Spastik Çocuklarda Kontrol Edilemeyen Salya Akışının Cerrahi Tedavisi”, turkplastsurg, vol. 6, no. 2, 1998.
ISNAD Gürler, Tahir et al. “Spastik Çocuklarda Kontrol Edilemeyen Salya Akışının Cerrahi Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/2 (August 1998).
JAMA Gürler T, Alper M, Özek C, Totan S, Songür E. Spastik Çocuklarda Kontrol Edilemeyen Salya Akışının Cerrahi Tedavisi. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Gürler, Tahir et al. “Spastik Çocuklarda Kontrol Edilemeyen Salya Akışının Cerrahi Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 6, no. 2, 1998.
Vancouver Gürler T, Alper M, Özek C, Totan S, Songür E. Spastik Çocuklarda Kontrol Edilemeyen Salya Akışının Cerrahi Tedavisi. turkplastsurg. 1998;6(2).