BibTex RIS Cite

Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu)

Year 1998, Volume: 6 Issue: 2, - , 01.08.1998

Abstract

Antitüberküloz kemoterapideki gelişmeye paralen olarak son yıllarda ekstrapulmoner tüberküloz olguları oldukça nadir görülmektedir. Sık görülmediği için tanı ve tedavide geç kalınabilir. Elin, gerek yumuşak dokularının, gerekse kemik ve eklem yapılarının kronik tekrarlayan enfeksiyonlarında, tüberkülozun ayırıcı tanıda düşünülmesinin, bu tür olguların erken tanı ve tedavisinin gerçekleştirilmesine büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Bu yazıda, kliniğimizde, sağ el 3. parmak orta falanksındaki granülomatöz iltihap (tüberküloz) ve tüberküloz tenosinovit nedeniyle cerrahi eksizyon ve antitüberküloz kemoterapi ile tedavi edilen bir olgu sunulmuştur.

Year 1998, Volume: 6 Issue: 2, - , 01.08.1998

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63GE32UJ
Journal Section Articles
Authors

Cengiz Çetin This is me

Aydan Köse This is me

Yakup Karabağlı This is me

Mahmut Özyılmaz This is me

Publication Date August 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 6 Issue: 2

Cite

APA Çetin, C., Köse, A., Karabağlı, Y., Özyılmaz, M. (1998). Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(2).
AMA Çetin C, Köse A, Karabağlı Y, Özyılmaz M. Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu). turkplastsurg. August 1998;6(2).
Chicago Çetin, Cengiz, Aydan Köse, Yakup Karabağlı, and Mahmut Özyılmaz. “Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, no. 2 (August 1998).
EndNote Çetin C, Köse A, Karabağlı Y, Özyılmaz M (August 1, 1998) Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 2
IEEE C. Çetin, A. Köse, Y. Karabağlı, and M. Özyılmaz, “Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu)”, turkplastsurg, vol. 6, no. 2, 1998.
ISNAD Çetin, Cengiz et al. “Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/2 (August 1998).
JAMA Çetin C, Köse A, Karabağlı Y, Özyılmaz M. Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu). turkplastsurg. 1998;6.
MLA Çetin, Cengiz et al. “Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 6, no. 2, 1998.
Vancouver Çetin C, Köse A, Karabağlı Y, Özyılmaz M. Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu). turkplastsurg. 1998;6(2).