BibTex RIS Cite

Tessier No. 0 Yüz Yarığı Cerrahi Tedavisine Değişik Bir Yaklaşım (İki Olgunun Değerlendirilmesi)

Year 1996, Volume: 4 Issue: 3, - , 01.12.1996

Abstract

Yüz yarıkları oldukça nadir doğumsal deformitelerdir. Bu nadir yarıkların en sık rastlananlarından birisi baş ve yüzün orta hattında gerçekleşen Tessier no. 0-14 yarıklardır. Bunlar orta hatta bütün yüz yapılarını tutmakla birlikte sıklıkla üst dudak ve burnu etkiler. No. 0yüz yarığı olan 2 hastamızda burun dokuları, çeşitli derecelerde etkilenmiştir. Her iki hastada da öncelikle yumuşak dokuya yönelik cerrahi girşim planlandı. Geniş kolumella ve nazal tipi daraltma amacı ile konservatifolarak eliptik deri ve yumuşak doku eksizyonu yapıldı. Tip projeksiyonunu artırmak amacı ile üst pediküllü dermal flep, burun çatısına çevrildi. Eliptik insizyonunun primer sütüre edilmesi ve burun tabanına yaptırılan rotasyon ile kolumellada uzama sağlandı. Mümkün oldukça yumuşak dokular korundu. Burun çatısı ve kolumellaya yönelik kemik çatı rekonstrüksiyonu yapılmamasına rağmen, postoperatif sonuçlar tatminkardı.

Year 1996, Volume: 4 Issue: 3, - , 01.12.1996

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63KK93MP
Journal Section Articles
Authors

Tayfun Aköz This is me

Bülent Erdoğan This is me

Metin Görgü This is me

Ruşen Kapucu This is me

Naci Karaçal This is me

Rohat Kutlay This is me

Publication Date December 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 4 Issue: 3

Cite

APA Aköz, T., Erdoğan, B., Görgü, M., Kapucu, R., et al. (1996). Tessier No. 0 Yüz Yarığı Cerrahi Tedavisine Değişik Bir Yaklaşım (İki Olgunun Değerlendirilmesi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 4(3).
AMA Aköz T, Erdoğan B, Görgü M, Kapucu R, Karaçal N, Kutlay R. Tessier No. 0 Yüz Yarığı Cerrahi Tedavisine Değişik Bir Yaklaşım (İki Olgunun Değerlendirilmesi). turkplastsurg. December 1996;4(3).
Chicago Aköz, Tayfun, Bülent Erdoğan, Metin Görgü, Ruşen Kapucu, Naci Karaçal, and Rohat Kutlay. “Tessier No. Yüz Yarığı Cerrahi Tedavisine Değişik Bir Yaklaşım (İki Olgunun Değerlendirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4, no. 3 (December 1996).
EndNote Aköz T, Erdoğan B, Görgü M, Kapucu R, Karaçal N, Kutlay R (December 1, 1996) Tessier No. 0 Yüz Yarığı Cerrahi Tedavisine Değişik Bir Yaklaşım (İki Olgunun Değerlendirilmesi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4 3
IEEE T. Aköz, B. Erdoğan, M. Görgü, R. Kapucu, N. Karaçal, and R. Kutlay, “Tessier No. 0 Yüz Yarığı Cerrahi Tedavisine Değişik Bir Yaklaşım (İki Olgunun Değerlendirilmesi)”, turkplastsurg, vol. 4, no. 3, 1996.
ISNAD Aköz, Tayfun et al. “Tessier No. Yüz Yarığı Cerrahi Tedavisine Değişik Bir Yaklaşım (İki Olgunun Değerlendirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4/3 (December 1996).
JAMA Aköz T, Erdoğan B, Görgü M, Kapucu R, Karaçal N, Kutlay R. Tessier No. 0 Yüz Yarığı Cerrahi Tedavisine Değişik Bir Yaklaşım (İki Olgunun Değerlendirilmesi). turkplastsurg. 1996;4.
MLA Aköz, Tayfun et al. “Tessier No. Yüz Yarığı Cerrahi Tedavisine Değişik Bir Yaklaşım (İki Olgunun Değerlendirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 4, no. 3, 1996.
Vancouver Aköz T, Erdoğan B, Görgü M, Kapucu R, Karaçal N, Kutlay R. Tessier No. 0 Yüz Yarığı Cerrahi Tedavisine Değişik Bir Yaklaşım (İki Olgunun Değerlendirilmesi). turkplastsurg. 1996;4(3).