BibTex RIS Cite

Topuk ve Ayak Bileği Alanının Sorunlu Geniş Doku Yokluklarında Serbest Grasilis Kası Aktarımı ve İşlevsel Değerlendirilmesi

Year 1995, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.04.1995

Abstract

Sorunlu alt ekstremite doku yokluklarının onarımlarında serbest grasilis kas flebinin mikrocerrahi yöntemlerle aktarımları sunuldu. Ayak bileğinde ateşli silah yaralanması olan bir olguda, hem geniş doku kayıplı alanın kapatılması hem de gastrosoleus kaslarının işlevsel onarımları sağlandı. Diğer iki olguda topukta tümör eksizyonu ve soğuk yaralanmasına bağlı geniş doku kayıplı alanlar yine grasilis kası aktarımı ile kapatıldı. Flep arterleri alıcı alan arterleriyle uç yan ağızlaştırılırken, yine tüm olgularda grasilis kasına ait obturator sinir dalı alıcı bölgede tibial sinir dalı ile ağızlaştırılırdı. Bu çalışmada, tüm olgularımızın duyusal ve motor işlev açısından erken sonuçları gözden geçirildi.

Year 1995, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.04.1995

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63RP72YN
Journal Section Articles
Authors

Cemal Şenyuva This is me

Mustafa Yıldırım This is me

Akın Yücel This is me

Mehmet Bayramiçli This is me

İbrahim Yıldırım This is me

Publication Date April 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Şenyuva, C., Yıldırım, M., Yücel, A., Bayramiçli, M., et al. (1995). Topuk ve Ayak Bileği Alanının Sorunlu Geniş Doku Yokluklarında Serbest Grasilis Kası Aktarımı ve İşlevsel Değerlendirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(1).
AMA Şenyuva C, Yıldırım M, Yücel A, Bayramiçli M, Yıldırım İ. Topuk ve Ayak Bileği Alanının Sorunlu Geniş Doku Yokluklarında Serbest Grasilis Kası Aktarımı ve İşlevsel Değerlendirilmesi. turkplastsurg. April 1995;3(1).
Chicago Şenyuva, Cemal, Mustafa Yıldırım, Akın Yücel, Mehmet Bayramiçli, and İbrahim Yıldırım. “Topuk Ve Ayak Bileği Alanının Sorunlu Geniş Doku Yokluklarında Serbest Grasilis Kası Aktarımı Ve İşlevsel Değerlendirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, no. 1 (April 1995).
EndNote Şenyuva C, Yıldırım M, Yücel A, Bayramiçli M, Yıldırım İ (April 1, 1995) Topuk ve Ayak Bileği Alanının Sorunlu Geniş Doku Yokluklarında Serbest Grasilis Kası Aktarımı ve İşlevsel Değerlendirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 1
IEEE C. Şenyuva, M. Yıldırım, A. Yücel, M. Bayramiçli, and İ. Yıldırım, “Topuk ve Ayak Bileği Alanının Sorunlu Geniş Doku Yokluklarında Serbest Grasilis Kası Aktarımı ve İşlevsel Değerlendirilmesi”, turkplastsurg, vol. 3, no. 1, 1995.
ISNAD Şenyuva, Cemal et al. “Topuk Ve Ayak Bileği Alanının Sorunlu Geniş Doku Yokluklarında Serbest Grasilis Kası Aktarımı Ve İşlevsel Değerlendirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/1 (April 1995).
JAMA Şenyuva C, Yıldırım M, Yücel A, Bayramiçli M, Yıldırım İ. Topuk ve Ayak Bileği Alanının Sorunlu Geniş Doku Yokluklarında Serbest Grasilis Kası Aktarımı ve İşlevsel Değerlendirilmesi. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Şenyuva, Cemal et al. “Topuk Ve Ayak Bileği Alanının Sorunlu Geniş Doku Yokluklarında Serbest Grasilis Kası Aktarımı Ve İşlevsel Değerlendirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 3, no. 1, 1995.
Vancouver Şenyuva C, Yıldırım M, Yücel A, Bayramiçli M, Yıldırım İ. Topuk ve Ayak Bileği Alanının Sorunlu Geniş Doku Yokluklarında Serbest Grasilis Kası Aktarımı ve İşlevsel Değerlendirilmesi. turkplastsurg. 1995;3(1).