BibTex RIS Cite

FRONTO-ORBİTAL DİSPLAZİDE "SPLİT KARVARYEL"KEMİK GREFTLERİ İLE KRANIUM REKONSTRÜKSİYONU

Year 1993, Volume: 1 Issue: 2, - , 01.08.1993

Abstract

Fronto-orbital bölgede yerleşim gösteren fibröz, displazi frontal kabarıklık, orbitanın yer değiştirmesi ve optik sinirin sıkışması gibi bozukluklara yol açabilen ilerleyici bir hastalıktır. Tümörün çıkartılması şekil bozukluğunu düzelteceği gibi basıya bağlı komplikasyonları da önler. Kliniğimizde ön kafa tabanına kadar uzanan bir fronto-orbitaldisplazi olgusu tedavi edilmiştir. Tümörün çıkarılmasından sonra oluşan defekt kalvariumdan alınan tanjensel olarak ikiye ayrılmış kemik greftleri ile onarılmıştır. Tümörün çıkarılması ve kranium rekonstrüksiyonundan sonra tümör yerinde oluşan ölü boşluk ameliyattan sonraki 6. ayda kaybolmuştur. Ameliyat öncesi aşağı doğru 10 mm olarak ölçülen orbita yer değiştirmesi ameliyat sonrası 4 mm'ye inmiştir. Orbitanın normal lokalizasyonuna doğru yer değiştirmesi sonucu ortaya çıkan diplopi 2 ay devam etmiş 4. ayın sonuna doğru da tamamen kaybulmuştur. Ameliyat sonrası devrede hastanın muayenesi ve MRI ile değerlendirilmesi sonucu "split-karvelyel"greftlerin, az resorbsiyona uğrayan kolay şekillendirilen ve bölgenin anatomik yapısına kolayca uyan kemik greftleri olduğu gösterilmiştir.

Cranial Vault Reconstruction For Fronto-Orbital Fibrous Dysplasia Using Split-Cal Varial Bone

Year 1993, Volume: 1 Issue: 2, - , 01.08.1993

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63YV96NZ
Journal Section Articles
Authors

Emin Mavili This is me

Yücel Erk This is me

Kemal Benli This is me

Publication Date August 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 1 Issue: 2

Cite

APA Mavili, E., Erk, Y., & Benli, K. (1993). FRONTO-ORBİTAL DİSPLAZİDE "SPLİT KARVARYEL"KEMİK GREFTLERİ İLE KRANIUM REKONSTRÜKSİYONU. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 1(2).
AMA Mavili E, Erk Y, Benli K. FRONTO-ORBİTAL DİSPLAZİDE "SPLİT KARVARYEL"KEMİK GREFTLERİ İLE KRANIUM REKONSTRÜKSİYONU. turkplastsurg. August 1993;1(2).
Chicago Mavili, Emin, Yücel Erk, and Kemal Benli. “FRONTO-ORBİTAL DİSPLAZİDE ‘SPLİT KARVARYEL’KEMİK GREFTLERİ İLE KRANIUM REKONSTRÜKSİYONU”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1, no. 2 (August 1993).
EndNote Mavili E, Erk Y, Benli K (August 1, 1993) FRONTO-ORBİTAL DİSPLAZİDE "SPLİT KARVARYEL"KEMİK GREFTLERİ İLE KRANIUM REKONSTRÜKSİYONU. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1 2
IEEE E. Mavili, Y. Erk, and K. Benli, “FRONTO-ORBİTAL DİSPLAZİDE ‘SPLİT KARVARYEL’KEMİK GREFTLERİ İLE KRANIUM REKONSTRÜKSİYONU”, turkplastsurg, vol. 1, no. 2, 1993.
ISNAD Mavili, Emin et al. “FRONTO-ORBİTAL DİSPLAZİDE ‘SPLİT KARVARYEL’KEMİK GREFTLERİ İLE KRANIUM REKONSTRÜKSİYONU”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1/2 (August 1993).
JAMA Mavili E, Erk Y, Benli K. FRONTO-ORBİTAL DİSPLAZİDE "SPLİT KARVARYEL"KEMİK GREFTLERİ İLE KRANIUM REKONSTRÜKSİYONU. turkplastsurg. 1993;1.
MLA Mavili, Emin et al. “FRONTO-ORBİTAL DİSPLAZİDE ‘SPLİT KARVARYEL’KEMİK GREFTLERİ İLE KRANIUM REKONSTRÜKSİYONU”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 1, no. 2, 1993.
Vancouver Mavili E, Erk Y, Benli K. FRONTO-ORBİTAL DİSPLAZİDE "SPLİT KARVARYEL"KEMİK GREFTLERİ İLE KRANIUM REKONSTRÜKSİYONU. turkplastsurg. 1993;1(2).