BibTex RIS Cite

İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı

Year 1994, Volume: 2 Issue: 2, - , 01.08.1994

Abstract

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plstik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalında, son 3 senede (1991-1993), baş-boyun bölgesi ve innervasyonun gerekli olduğu bölgelerdeki kompleks defektlerin rekonstrüksiyonu için kullanılan serbest radial ön kol flepleri takdim edildi. Kliniğimizde radial ön kol flebi alıcı bölgenin gereksinimlerine göre hazırlanarak başarıyla uygulandı. Bu flep, çok geniş skalp defektlerinin rekonstrüksiyonunda açık kalmış durayı kapatmada ikinci serbest fasiokutan flep olaraktrnsfer edildi; boyun disseksiyonu yapılan vakalarda uzun ven pedikülü karşı tarafa anastomoze edilerek uygulandı; ayak tabanı defektlerinde duyu sinirleri ile birlikte kompozit flepolarak nakledildi; tam kat yanak defektlerindeki oral mukoza ve yanak cildinin onarımında kendi üzerinde katlanarak rekonstrüksiyon yapıldı; manbdibulada kemik defekti ile birlikte olan ağız çevresi rekonstrüksiyonlarında osteokutan flep olarak kullanıldı; üst dudak ve yanağı içine alan geniş ve rekonstrüksiyonu zor olan vakalarda defekte göre şekillendirerek transfer edildi. Flep survisi %100 ve örnek olguların ortalama 18 aylık (6 ay-2.5 sene) takiplerinde fonksiyonel ve kozmetik sonuçları iyi idi. İntraoral uygulamalarda yara iyileşmesi çabuktu ve fistül görülmedi.

Year 1994, Volume: 2 Issue: 2, - , 01.08.1994

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63TN62AK
Journal Section Articles
Authors

Cemal Şenyuva This is me

Zeki Güzel This is me

Yağmur Aydın This is me

Nuri Çelik This is me

Akın Yücel This is me

Mehmet Bayramiçli This is me

Ali N. Mındıkoğlu This is me

Publication Date August 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Şenyuva, C., Güzel, Z., Aydın, Y., Çelik, N., et al. (1994). İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(2).
AMA Şenyuva C, Güzel Z, Aydın Y, Çelik N, Yücel A, Bayramiçli M, Mındıkoğlu AN. İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı. turkplastsurg. August 1994;2(2).
Chicago Şenyuva, Cemal, Zeki Güzel, Yağmur Aydın, Nuri Çelik, Akın Yücel, Mehmet Bayramiçli, and Ali N. Mındıkoğlu. “İki Ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, no. 2 (August 1994).
EndNote Şenyuva C, Güzel Z, Aydın Y, Çelik N, Yücel A, Bayramiçli M, Mındıkoğlu AN (August 1, 1994) İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 2
IEEE C. Şenyuva, “İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı”, turkplastsurg, vol. 2, no. 2, 1994.
ISNAD Şenyuva, Cemal et al. “İki Ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/2 (August 1994).
JAMA Şenyuva C, Güzel Z, Aydın Y, Çelik N, Yücel A, Bayramiçli M, Mındıkoğlu AN. İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Şenyuva, Cemal et al. “İki Ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 2, no. 2, 1994.
Vancouver Şenyuva C, Güzel Z, Aydın Y, Çelik N, Yücel A, Bayramiçli M, Mındıkoğlu AN. İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı. turkplastsurg. 1994;2(2).