BibTex RIS Cite

Geniş Kaideli Meningomiyelosel Defektlerinin Kas Deri Flepleri ile Onarımı

Year 1994, Volume: 2 Issue: 2, - , 01.08.1994

Abstract

Geniş tabanlı meningomiyelosel olgularında sütür hattındaki gerginlikten kaçınmak için "delayed" greftler, çift pediküllü fleplerle birlikte lateral gevşetici insizyonlar,rotasyon flepleri, çift romboid Z-plasti ve kompozit kas-deri flepleri kullanılmaktadır. Kliniğimizde böyle defekti olan beş olguda dura onarımını takiben kas-deri flepleri ile onarım uygulandı. Servikal defektlerde trapez kası kullanılırken lumbosakral bölgedeki defektlerin onarımında ya bilateral latissimus dorsi kas-deri flepleri ya da bu fleplerin beraberinde bilateral gluteus maksimus kas-deri üniteleri orta hatta ilerletilerek onarım gerçekleştirildi. Deneyimlerimizin ışığında; serbestleştirici insizyonlara gerek duyulmaması, deri grefti gerektirmemesi, kanlanmasının daha güvenli oluşu, daha geniş alanları kapatma olanağı ve kalın bir yastık oluşturması nedeniyle, kas-deri fleplerinin geniş tabanlı meningomiyelosel defektlerinin onarımında güvenilir bir seçenek olduğuna inanmaktayız.

Year 1994, Volume: 2 Issue: 2, - , 01.08.1994

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63UB52SR
Journal Section Articles
Authors

Özhan Çelebiler This is me

Eren Özek This is me

Erdem Tezel This is me

Raffi Gürünlüoğlu This is me

Mehmet Özek This is me

Ayhan Numanoğlu This is me

Publication Date August 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Çelebiler, Ö., Özek, E., Tezel, E., Gürünlüoğlu, R., et al. (1994). Geniş Kaideli Meningomiyelosel Defektlerinin Kas Deri Flepleri ile Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(2).
AMA Çelebiler Ö, Özek E, Tezel E, Gürünlüoğlu R, Özek M, Numanoğlu A. Geniş Kaideli Meningomiyelosel Defektlerinin Kas Deri Flepleri ile Onarımı. turkplastsurg. August 1994;2(2).
Chicago Çelebiler, Özhan, Eren Özek, Erdem Tezel, Raffi Gürünlüoğlu, Mehmet Özek, and Ayhan Numanoğlu. “Geniş Kaideli Meningomiyelosel Defektlerinin Kas Deri Flepleri Ile Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, no. 2 (August 1994).
EndNote Çelebiler Ö, Özek E, Tezel E, Gürünlüoğlu R, Özek M, Numanoğlu A (August 1, 1994) Geniş Kaideli Meningomiyelosel Defektlerinin Kas Deri Flepleri ile Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 2
IEEE Ö. Çelebiler, E. Özek, E. Tezel, R. Gürünlüoğlu, M. Özek, and A. Numanoğlu, “Geniş Kaideli Meningomiyelosel Defektlerinin Kas Deri Flepleri ile Onarımı”, turkplastsurg, vol. 2, no. 2, 1994.
ISNAD Çelebiler, Özhan et al. “Geniş Kaideli Meningomiyelosel Defektlerinin Kas Deri Flepleri Ile Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/2 (August 1994).
JAMA Çelebiler Ö, Özek E, Tezel E, Gürünlüoğlu R, Özek M, Numanoğlu A. Geniş Kaideli Meningomiyelosel Defektlerinin Kas Deri Flepleri ile Onarımı. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Çelebiler, Özhan et al. “Geniş Kaideli Meningomiyelosel Defektlerinin Kas Deri Flepleri Ile Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 2, no. 2, 1994.
Vancouver Çelebiler Ö, Özek E, Tezel E, Gürünlüoğlu R, Özek M, Numanoğlu A. Geniş Kaideli Meningomiyelosel Defektlerinin Kas Deri Flepleri ile Onarımı. turkplastsurg. 1994;2(2).