BibTex RIS Cite

Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları

Year 1994, Volume: 2 Issue: 2, - , 01.08.1994

Abstract

Rektus abdominis flebi gerek pediküllü flep olarak, gerekse serbest flep olarak günümüzde rekonstrüktif cerrahide en çok tercih edilen donör alanlardan biridir. Serbest flep olarak inferior epigastrik damarlara dayandırılarak transfer edilen bu flebin uzun pediküllü, minimal donör alan deformitesi, büyük miktarlarda derinin transferine uygun olması ve iki ekip çalışmasına izin vermesi gibi önemli avantajları vardır. İstanbul Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalında 1989-1993 yılları arasında 16 serbest rektus abdominis transferi gerçekleştirilmiştir. 16 transferin 7'si baş-boyun bölgesinin tümör rezeksiyonu sonucu oluşan defektlerinde, 8'i alt ekstremitenin travma, radyoterapi ya da tümör rezeksiyonu sonucu oluşan defektlerinde, biri ise meme rekonstrüksiyonu amacıyla yapılmıştır. Onaltı transferden 7'sinde flepler vertikal deri adalı (deri adası umblikusun superiorunda), 6'sında tranvvers deri adalı (deri adası umblikusun inferiorunda), 3'ü ise sadece kas transferi şeklinde gerçekleştirilmiştir. Onaltı transferden 15'i başarılı olmuş, bir flep ise total olarak kaybedilmiştir.

Year 1994, Volume: 2 Issue: 2, - , 01.08.1994

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63TK75HR
Journal Section Articles
Authors

Nazım Çerkeş This is me

Murat Topalan This is me

Ufuk Emekli This is me

Hakan Ağır This is me

Metin Erer This is me

Tahir Hayırlıoğlu This is me

Publication Date August 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Çerkeş, N., Topalan, M., Emekli, U., Ağır, H., et al. (1994). Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(2).
AMA Çerkeş N, Topalan M, Emekli U, Ağır H, Erer M, Hayırlıoğlu T. Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları. turkplastsurg. August 1994;2(2).
Chicago Çerkeş, Nazım, Murat Topalan, Ufuk Emekli, Hakan Ağır, Metin Erer, and Tahir Hayırlıoğlu. “Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, no. 2 (August 1994).
EndNote Çerkeş N, Topalan M, Emekli U, Ağır H, Erer M, Hayırlıoğlu T (August 1, 1994) Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 2
IEEE N. Çerkeş, M. Topalan, U. Emekli, H. Ağır, M. Erer, and T. Hayırlıoğlu, “Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları”, turkplastsurg, vol. 2, no. 2, 1994.
ISNAD Çerkeş, Nazım et al. “Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/2 (August 1994).
JAMA Çerkeş N, Topalan M, Emekli U, Ağır H, Erer M, Hayırlıoğlu T. Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Çerkeş, Nazım et al. “Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 2, no. 2, 1994.
Vancouver Çerkeş N, Topalan M, Emekli U, Ağır H, Erer M, Hayırlıoğlu T. Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları. turkplastsurg. 1994;2(2).