BibTex RIS Cite

Serratus Anterior Serbest Kas Flebi İle Defekt Onarımı

Year 1994, Volume: 2 Issue: 2, - , 01.08.1994

Abstract

Kas fleplerinin rekonstrüktif cerrahide kullanımının başlaması birçok yeni tedavi seçeneğinin gelişmesine sebep olmuştur ve günümüze kadar çok sayıda kas flebi tanımlanmıştır. Serratus kas fleplerinin popülarite kazandığı ilk günlerde tanımlanmış, ancak rekonstrüktif mikrocerrahlarca geniş kullanım kabulü görmemiş bir fleptir. Serratus anterior kasının 7., 8. ve 9. dalları flep olarak kullanılır ve latissimus dorsi kası ile aynı vasküler pedikülü paylaşır. Dinamik kas transferi olarak kullanılabilmesi, fazla doku gerekmediğinde tek dalının, ancak gerektiğinde aynı pedikül üzerinde latissimus dorsi kas flebi ile birlikte kullanılabilmesi, kasın alttaki kot ile birlikte osteomuskuler flep olarak kullanılabilmesi gibi geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Bu çalışmada kliniğimizde serratus anterior kas flep transferi uygulanan 3 hasta sunulmuş ve flebin bu vakalara ve bize sağladığı yararları tartışılmıştır.

Year 1994, Volume: 2 Issue: 2, - , 01.08.1994

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63TN24MK
Journal Section Articles
Authors

Reha Gençosmanoğlu This is me

Mehmet Alper This is me

Levent Yoleri This is me

Tahir Gürler This is me

Yavuz Keçeci This is me

Cüneyt Özek This is me

Ecmel Songür This is me

Publication Date August 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Gençosmanoğlu, R., Alper, M., Yoleri, L., Gürler, T., et al. (1994). Serratus Anterior Serbest Kas Flebi İle Defekt Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(2).
AMA Gençosmanoğlu R, Alper M, Yoleri L, Gürler T, Keçeci Y, Özek C, Songür E. Serratus Anterior Serbest Kas Flebi İle Defekt Onarımı. turkplastsurg. August 1994;2(2).
Chicago Gençosmanoğlu, Reha, Mehmet Alper, Levent Yoleri, Tahir Gürler, Yavuz Keçeci, Cüneyt Özek, and Ecmel Songür. “Serratus Anterior Serbest Kas Flebi İle Defekt Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, no. 2 (August 1994).
EndNote Gençosmanoğlu R, Alper M, Yoleri L, Gürler T, Keçeci Y, Özek C, Songür E (August 1, 1994) Serratus Anterior Serbest Kas Flebi İle Defekt Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 2
IEEE R. Gençosmanoğlu, “Serratus Anterior Serbest Kas Flebi İle Defekt Onarımı”, turkplastsurg, vol. 2, no. 2, 1994.
ISNAD Gençosmanoğlu, Reha et al. “Serratus Anterior Serbest Kas Flebi İle Defekt Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/2 (August 1994).
JAMA Gençosmanoğlu R, Alper M, Yoleri L, Gürler T, Keçeci Y, Özek C, Songür E. Serratus Anterior Serbest Kas Flebi İle Defekt Onarımı. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Gençosmanoğlu, Reha et al. “Serratus Anterior Serbest Kas Flebi İle Defekt Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 2, no. 2, 1994.
Vancouver Gençosmanoğlu R, Alper M, Yoleri L, Gürler T, Keçeci Y, Özek C, Songür E. Serratus Anterior Serbest Kas Flebi İle Defekt Onarımı. turkplastsurg. 1994;2(2).