BibTex RIS Cite

Kamu Çalışanlarının Örgütsel Güven Düzeyleri İle İş Motivasyon Araçları Arasındaki İlişki

Year 2016, Volume: 8 Issue: 1, - , 18.04.2016

Abstract

Bu çalışmada kamu kurumlarında çalışanların örgütsel güven ve iş motivasyon araçları arasındaki ilişkinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Aydın il merkezinde ve ilçelerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarından 190 kişiye örgütsel güven ve iş motivasyonu araçları ölçeklerini içeren bir anket uygulanmıştır. Elde edilen veriler istatistiksel analiz yöntemleriyle incelenmiştir. Araştırmada betimsel analizler, pearson korelasyon ve regresyon analizleri kullanılmıştır. Yapılan analiz sonucunda; içsel motivasyon araçları ile yöneticiye güven, örgüte güven ve çalışma arkadaşlarına güven arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Sosyal motivasyon araçları ile yöneticiye güven ve örgüte güven arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Çalışma arkadaşlarına güven ile bir ilişki yoktur. Örgütsel motivasyon araçları ile yöneticiye güven arasında anlamlı bir ilişki, örgüte güven ve çalışma arkadaşlarına güven ile bir ilişki bulunamamıştır. Sonuç olarak örgütsel güven ile iş motivasyon araçları arasında doğrusal bir ilişki olduğu ortaya konulmuştur.

Year 2016, Volume: 8 Issue: 1, - , 18.04.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Münire Karabekir This is me

Abdülkadir Akçay This is me

Bayram Özhasar This is me

Publication Date April 18, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Karabekir, M., Akçay, A., & Özhasar, B. (2016). Kamu Çalışanlarının Örgütsel Güven Düzeyleri İle İş Motivasyon Araçları Arasındaki İlişki. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 8(1).
AMA Karabekir M, Akçay A, Özhasar B. Kamu Çalışanlarının Örgütsel Güven Düzeyleri İle İş Motivasyon Araçları Arasındaki İlişki. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. April 2016;8(1).
Chicago Karabekir, Münire, Abdülkadir Akçay, and Bayram Özhasar. “Kamu Çalışanlarının Örgütsel Güven Düzeyleri İle İş Motivasyon Araçları Arasındaki İlişki”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8, no. 1 (April 2016).
EndNote Karabekir M, Akçay A, Özhasar B (April 1, 2016) Kamu Çalışanlarının Örgütsel Güven Düzeyleri İle İş Motivasyon Araçları Arasındaki İlişki. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8 1
IEEE M. Karabekir, A. Akçay, and B. Özhasar, “Kamu Çalışanlarının Örgütsel Güven Düzeyleri İle İş Motivasyon Araçları Arasındaki İlişki”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 8, no. 1, 2016.
ISNAD Karabekir, Münire et al. “Kamu Çalışanlarının Örgütsel Güven Düzeyleri İle İş Motivasyon Araçları Arasındaki İlişki”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8/1 (April 2016).
JAMA Karabekir M, Akçay A, Özhasar B. Kamu Çalışanlarının Örgütsel Güven Düzeyleri İle İş Motivasyon Araçları Arasındaki İlişki. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8.
MLA Karabekir, Münire et al. “Kamu Çalışanlarının Örgütsel Güven Düzeyleri İle İş Motivasyon Araçları Arasındaki İlişki”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 8, no. 1, 2016.
Vancouver Karabekir M, Akçay A, Özhasar B. Kamu Çalışanlarının Örgütsel Güven Düzeyleri İle İş Motivasyon Araçları Arasındaki İlişki. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8(1).