Buğday grubu olarak adlandırılan triticum ve Aegilops, Gramineae ailesinin Triticeae kabilesine aittir. Morfolojik belirteçler, biyokimyasal belirteçler ve DNA belirteçleri, bitki genetik kaynaklarının tanımlanmasında yoğun olarak kullanılır. Özellikle morfolojik belirteçler, sınırlı sayıda tanımlama çalışmalarında sınırlıdır ve çevresel koşullardan etkilenebilir. Aynı şekilde, biyokimyasal belirteçlerin düşük düzeyde polimorfizmi kullanımlarını sınırlar. Bu rapor, Einkorn buğdayın moleküler yapısını araştırmayı amaçlamaktadır. Rapor, girişten sonra menşei Einkorn buğdayı tartışılacaktır, daha sonra genetik çeşitliliğin kısa bir özeti değerlendirilir. Ayrıca, genetik dönüşüm ve moleküler yapı, konu ile ilgili az sayıda geçirgen çalışmayı değerlendirilerek tartışılacaktır.
Triticum and Aegilops, which form wheat, belong to the Triticeae tribe in the Gramineae family. Morphological markers, biochemical markers, and molecular markers are extensively applied in the identification of plant genetic resources including wheat. Morphological markers, for their limited number and being influenced by environmental conditions and biochemical markers for their lower level of polymorphism are restricted in diversity studies. One of the first domesticated plants is einkorn wheat (Triticum monococcum ssp. monococcum). It will guarantee a consistent supply of nutritious food items suited to various stressful conditions of the climate. Unfortunately, it was only used since the Bronze Age for cultivation in the breeding of wheat. This review aims to the molecular structure of einkorn wheat based on the previous studies.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Agricultural Engineering |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | May 23, 2021 |
Submission Date | January 4, 2021 |
Published in Issue | Year 2021 Volume: 3 Issue: 2 |