Research Article

Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri

Volume: 1 Number: 1 October 8, 2018

Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri

Abstract

durulmuştur. Marmara bölgesinde bulunan devlet üniversitesinin fen bilgisi öğretmenliği 4. Sınıfında okuyan 7 tane öğretmen adayı ile ve 5 tane MEB’ e bağlı okullarda farklı illerde görev yapan fen bilimleri öğretmenleri ile görüşme yapılmıştır. Yarı yapılandırılmış görüşme esnasında 10 tane açık uçlu soru sorulmuştur. Görüşme öğretmen adayları ile ses kaydı alınarak yüz yüze, öğretmenlerle ise internet üzerinden konferans destekli yapılmıştır. Çalışma sonucunda öğretmen adaylarının yeni ortaya çıkan STEM eğitimine karşı bilgi düzeylerinin, farkındalıklarının daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Öğretmenler ise yaptıkları deney, etkinlikleri tam olarak STEM eğitimine göre yüksek düzeyde uygulamadıkları görülmüştür. Ortak olarak fen bilimleri öğretmen adayları ve öğretmenlerinin STEM eğitimine karşı duyarlı ve öğrenmeye istekli olduğu görülmüştür.

Keywords

References

  1. Oktay ASLAN
  2. Mahmut POLAT
  3. Pınar FETTAHLIOĞLU
  4. Altan Bozkurt, E., Yamak, H. & Kırıkkaya, Buluş E.(2016,Haziran). Fetemm eğitim yaklaşımının öğretmen eğitiminde uygulanmasına yönelik bir öneri: tasarım temelli fen eğitimi1, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 6(2), 212-232.
  5. Akgündüz, D., Aydeniz, M., Çakmakçı, G., Çavaş B., Çorlu M.S. , Öner T. & Özdemir S. (2015). Stem Eğitimi Türkiye Raporu Günün Modası Mı Yoksa Gereksinim Mi? İstanbul: Scala Basım Yayım.
  6. Çelikten, M. (2004). Bir okul müdürünün günlüğü, Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi,14(1),123-135. Çorlu, M.S. (2014). Fetemm eğitimi makale çağrı mektubu, Turkish Journal of Education, 3(1),4-10.
  7. Eroğlu, S. & Bektaş, O. (2016). Stem eğitimi almış fen bilimleri öğretmenlerinin stem temelli ders etkinlikleri hakkındaki görüşleri, Eğitimde Nitel Araştırmalar Dergisi, 4(3), 43-67.DOI :10.14689/issn.2148-2624.1.4c3s3m
  8. Tekbıyık, A. & Akdeniz, A.R (2008, Ekim). İlköğretim fen ve teknoloji dersi öğretim programını kabullenmeye ve uygulamaya yönelik öğretmen görüşleri, Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi (EFMED),2(2), 23-32

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Studies on Education

Journal Section

Research Article

Authors

Publication Date

October 8, 2018

Submission Date

June 29, 2018

Acceptance Date

August 29, 2018

Published in Issue

Year 2018 Volume: 1 Number: 1

APA
İnançlı, E., & Timur, B. (2018). Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri. Uluslararası Bilim Ve Eğitim Dergisi, 1(1), 48-68. https://izlik.org/JA88GC27LG
AMA
1.İnançlı E, Timur B. Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri. IJSE. 2018;1(1):48-68. https://izlik.org/JA88GC27LG
Chicago
İnançlı, Elif, and Betül Timur. 2018. “Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri”. Uluslararası Bilim Ve Eğitim Dergisi 1 (1): 48-68. https://izlik.org/JA88GC27LG.
EndNote
İnançlı E, Timur B (October 1, 2018) Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri. Uluslararası Bilim ve Eğitim Dergisi 1 1 48–68.
IEEE
[1]E. İnançlı and B. Timur, “Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri”, IJSE, vol. 1, no. 1, pp. 48–68, Oct. 2018, [Online]. Available: https://izlik.org/JA88GC27LG
ISNAD
İnançlı, Elif - Timur, Betül. “Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri”. Uluslararası Bilim ve Eğitim Dergisi 1/1 (October 1, 2018): 48-68. https://izlik.org/JA88GC27LG.
JAMA
1.İnançlı E, Timur B. Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri. IJSE. 2018;1:48–68.
MLA
İnançlı, Elif, and Betül Timur. “Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri”. Uluslararası Bilim Ve Eğitim Dergisi, vol. 1, no. 1, Oct. 2018, pp. 48-68, https://izlik.org/JA88GC27LG.
Vancouver
1.Elif İnançlı, Betül Timur. Fen Bilimleri Öğretmen Ve Öğretmen Adaylarının Stem Eğitimi Hakkındaki Görüşleri. IJSE [Internet]. 2018 Oct. 1;1(1):48-6. Available from: https://izlik.org/JA88GC27LG