Research Article
BibTex RIS Cite

Feminist Approach to International Relations: Roots, Development, Contributions and Limitations

Year 2010, Volume: 7 Issue: 26, 3 - 24, 01.06.2010

Abstract

This article aims at analyzing the major arguments, criticisms and contributions of the feminist international relations approach, which started to become important in the discipline from late 1980s onwards. Feminist international relations approach argues that there is a hidden male perspective in the discipline and female ideas, problems and changes that women go through are neglected. International Relations discipline is also criticised for being particularistic and subjective. This article will first look at the development of the feminist approach in the international relations discipline and analyze its major criticisms of traditional theories and concepts. The article will later look at different types of feminism and will question the contributions and limitations of the feminist approach to the international relations discipline.

References

  • .....

Feminist Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı: Temelleri, Gelişimi, Katkı ve Sorunları

Year 2010, Volume: 7 Issue: 26, 3 - 24, 01.06.2010

Abstract

Bu çalışmanın amacı 1980’lerin sonlarından itibaren uluslararası ilişkiler disiplini içerisinde yer edinmeye başlayan feminist uluslararası ilişkiler yaklaşımının temel savunularını, alana yönelik eleştiri noktalarını ortaya koymak ve bu yaklaşımın uluslararası ilişkiler disiplinine ne tür katkılarının olduğunu incelemektir. Feminist uluslararası ilişkiler yaklaşımı genel olarak disiplinin temelinde gizli bir erkek bakışının yer aldığını ve alanda kadınların düşüncelerinin, sorunlarının ve yaşadıkları değişimlerin yadsındığını ileri sürmekte ve uluslararası ilişkilerin geleneksel yaklaşımlarını da, evrensel ve objektif olmamaları noktasında eleştirmektedir. Bu çalışmada, öncelikle, feminist düşüncenin uluslararası ilişkiler disiplini içindeki gelişimi ve disiplinin geleneksel kuram ve kavramlarına yönelik temel eleştiri noktaları ele alınacaktır. Daha sonra farklı feminizm türleri üzerinde durulacak ve feminist yaklaşımın uluslararası ilişkiler disiplinine katkılarının neler olduğu analiz edilecektir.

References

  • .....
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Other ID JA63UT73SR
Journal Section Research Article
Authors

Özlem Tür

Çiğdem Aydın Koyuncu

Publication Date June 1, 2010
Published in Issue Year 2010 Volume: 7 Issue: 26

Cite

APA Tür, Ö., & Aydın Koyuncu, Ç. (2010). Feminist Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı: Temelleri, Gelişimi, Katkı ve Sorunları. Uluslararası İlişkiler Dergisi, 7(26), 3-24.
AMA Tür Ö, Aydın Koyuncu Ç. Feminist Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı: Temelleri, Gelişimi, Katkı ve Sorunları. uidergisi. June 2010;7(26):3-24.
Chicago Tür, Özlem, and Çiğdem Aydın Koyuncu. “Feminist Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı: Temelleri, Gelişimi, Katkı Ve Sorunları”. Uluslararası İlişkiler Dergisi 7, no. 26 (June 2010): 3-24.
EndNote Tür Ö, Aydın Koyuncu Ç (June 1, 2010) Feminist Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı: Temelleri, Gelişimi, Katkı ve Sorunları. Uluslararası İlişkiler Dergisi 7 26 3–24.
IEEE Ö. Tür and Ç. Aydın Koyuncu, “Feminist Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı: Temelleri, Gelişimi, Katkı ve Sorunları”, uidergisi, vol. 7, no. 26, pp. 3–24, 2010.
ISNAD Tür, Özlem - Aydın Koyuncu, Çiğdem. “Feminist Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı: Temelleri, Gelişimi, Katkı Ve Sorunları”. Uluslararası İlişkiler Dergisi 7/26 (June 2010), 3-24.
JAMA Tür Ö, Aydın Koyuncu Ç. Feminist Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı: Temelleri, Gelişimi, Katkı ve Sorunları. uidergisi. 2010;7:3–24.
MLA Tür, Özlem and Çiğdem Aydın Koyuncu. “Feminist Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı: Temelleri, Gelişimi, Katkı Ve Sorunları”. Uluslararası İlişkiler Dergisi, vol. 7, no. 26, 2010, pp. 3-24.
Vancouver Tür Ö, Aydın Koyuncu Ç. Feminist Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı: Temelleri, Gelişimi, Katkı ve Sorunları. uidergisi. 2010;7(26):3-24.