BibTex RIS Cite

Paul the Deacon and His Work Named History of Lombard in the Context of Medieval European Historyography

Year 2011, Volume: 2011 Issue: XI, - , 01.12.2010

Abstract

Medieval historiography have inherited from previous period so many things as well as has created new styles in itself. Annals, church fathers' histories, chronicles and biographies can count among these. History authors in the Middle Ages were clerics who living in churches and monasteries because only they were knowing to read and write in general. Also they had leisure for such a study. National historiography is a different kind of Medieval historiography and Paul the Deacon is one of the most important among authors of this kind. His work that named History of Lombard consist of six books and it gives substantial informations about Lombards.

ORTAÇAĞ AVRUPASI’NDA TARİHYAZIMI ÇERÇEVESİNDE PAUL THE DEACON VE LOMBARDLARIN TARİHİ ADLI ESERİ

Year 2011, Volume: 2011 Issue: XI, - , 01.12.2010

Abstract

Ortaçağ tarih yazımı hem önceki dönemden pek çok şey miras almış hem de kendi içinde yeni tarzlar yaratmıştır. Bunlar arasında yıllıklar, kilise babalarının tarihleri, kronikler ve biyografiler sayılabilir. Ortaçağdaki tarih yazarları kilise ve manastırlarda yaşayan rahiplerdi çünkü genellikle sadece onlar okuma yazma biliyorlardı. Ayrıca böyle bir çalışma için boş vakitleri de vardı. Ulusal tarih yazımı Ortaçağ tarih yazımının başka bir türüdür ve bu türün yazarları arasında en önemlilerinden biri diyakoz Paul`dür. Lombardların Tarihi adlı eseri altı kitaptan oluşmakta ve Lombardlar hakkında önemli bilgiler vermektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Özlem Genç

Publication Date December 1, 2010
Published in Issue Year 2011 Volume: 2011 Issue: XI

Cite

APA Genç, Ö. (2010). ORTAÇAĞ AVRUPASI’NDA TARİHYAZIMI ÇERÇEVESİNDE PAUL THE DEACON VE LOMBARDLARIN TARİHİ ADLI ESERİ. Tarih Okulu Dergisi, 2011(XI).
AMA Genç Ö. ORTAÇAĞ AVRUPASI’NDA TARİHYAZIMI ÇERÇEVESİNDE PAUL THE DEACON VE LOMBARDLARIN TARİHİ ADLI ESERİ. Tarih Okulu Dergisi. December 2010;2011(XI).
Chicago Genç, Özlem. “ORTAÇAĞ AVRUPASI’NDA TARİHYAZIMI ÇERÇEVESİNDE PAUL THE DEACON VE LOMBARDLARIN TARİHİ ADLI ESERİ”. Tarih Okulu Dergisi 2011, no. XI (December 2010).
EndNote Genç Ö (December 1, 2010) ORTAÇAĞ AVRUPASI’NDA TARİHYAZIMI ÇERÇEVESİNDE PAUL THE DEACON VE LOMBARDLARIN TARİHİ ADLI ESERİ. Tarih Okulu Dergisi 2011 XI
IEEE Ö. Genç, “ORTAÇAĞ AVRUPASI’NDA TARİHYAZIMI ÇERÇEVESİNDE PAUL THE DEACON VE LOMBARDLARIN TARİHİ ADLI ESERİ”, Tarih Okulu Dergisi, vol. 2011, no. XI, 2010.
ISNAD Genç, Özlem. “ORTAÇAĞ AVRUPASI’NDA TARİHYAZIMI ÇERÇEVESİNDE PAUL THE DEACON VE LOMBARDLARIN TARİHİ ADLI ESERİ”. Tarih Okulu Dergisi 2011/XI (December 2010).
JAMA Genç Ö. ORTAÇAĞ AVRUPASI’NDA TARİHYAZIMI ÇERÇEVESİNDE PAUL THE DEACON VE LOMBARDLARIN TARİHİ ADLI ESERİ. Tarih Okulu Dergisi. 2010;2011.
MLA Genç, Özlem. “ORTAÇAĞ AVRUPASI’NDA TARİHYAZIMI ÇERÇEVESİNDE PAUL THE DEACON VE LOMBARDLARIN TARİHİ ADLI ESERİ”. Tarih Okulu Dergisi, vol. 2011, no. XI, 2010.
Vancouver Genç Ö. ORTAÇAĞ AVRUPASI’NDA TARİHYAZIMI ÇERÇEVESİNDE PAUL THE DEACON VE LOMBARDLARIN TARİHİ ADLI ESERİ. Tarih Okulu Dergisi. 2010;2011(XI).