The aim of this study was to investigate the
compostability of food industry process wastes with different bulking agents
for disposal and recovery, and to determine the effect of treatment sludge
which was used as inoculation agent. Sunflower stalk and corn cob were mixed to
process wastes as bulking agents. Four different compost mixtures were prepared
to investigate composting of process wastes. Process wastes and sunflower stalk
to first mixture (M1) at ratio of 3:2; process wastes, treatment sludge and
sunflower stalk to second mixture (M2) at ratio of 3:1:2; process wastes,
treatment sludge and corn cob to third mixture (M3) at ratio of 3:1:2; process
wastes, treatment sludge and corn cob to fourth mixture (M4) at ratio of 3:1:3
were added. M1 mixture was prepared without inoculation agent as control
mixture. Temperature, dry matter
content, organic matter loss, C/N ratio, pH and electrical conductivity
parameters were monitored during the composting process for 28 days. The
highest organic matter losses and the highest temperature formed in the process
were monitored in M3 reactor. According to the results, for the efficiently
composting process; process wastes with treatment sludge as inoculation agent
and corn cob as bulking agent at ratio of 3:1:2 were determined.
Treatment sludge Inoculation Agent Food industry process waste Bulking agent Composting
Bu çalışmada; gıda endüstrisi proses atıklarının
geri kazanımı ve bertarafı için farklı katkı maddeleri kullanılarak
kompostlanabilirliği ve aşı olarak kullanılan arıtma çamurlarının kompostlamaya
etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Proses atıklarına düzenleyici ve hacim
arttırıcı katkı maddesi olarak ayçiçeği sapı ve mısır koçanı karıştırılmıştır.
Gıda endüstrisi proses atıklarının kompostlanabilirliğini araştırmak amacıyla
dört farklı kompost karışımı hazırlanmıştır. Birinci karışıma (M1) 3:2 oranında
proses atığı ve ayçiçeği sapı, ikinci karışıma (M2) 3:1:2 oranında proses
atığı, arıtma çamuru ve ayçiçeği sapı, üçüncü karışıma (M3) 3:1:2 oranında
proses atığı, arıtma çamuru ve mısır koçanı, dördüncü karışıma (M4) ise 3:1:3
oranında proses atığı, arıtma çamuru ve mısır koçanı karıştırılmıştır. M1 karışımı,
aşı ilave edilmeden kontrol karışımı olarak hazırlanmıştır. 28 günlük kompost
denemeleri boyunca sıcaklık, kuru madde içeriği, organik madde kayıpları, C/N
oranı, pH ve elektriksel iletkenlik parametreleri izlenmiştir. Proseste oluşan
en yüksek OM kaybı ve en yüksek sıcaklık M3 reaktöründe gözlenmiştir. Elde
edilen sonuçlara göre proses atığının kompostlanmasında arıtma çamurunun aşı ve
mısır koçanının ise katkı maddesi olarak 3:1:2 oranında kullanılmasıyla verimli
bir kompostlama süreci gerçekleştiği tespit edilmiştir.
Arıtma çamuru Aşı Gıda endüstrisi proses atığı Katkı maddesi Kompostlama
Konular | Mühendislik |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 16 Aralık 2016 |
Gönderilme Tarihi | 25 Temmuz 2016 |
Kabul Tarihi | 5 Ekim 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 21 Sayı: 2 |
DUYURU:
30.03.2021- Nisan 2021 (26/1) sayımızdan itibaren TR-Dizin yeni kuralları gereği, dergimizde basılacak makalelerde, ilk gönderim aşamasında Telif Hakkı Formu yanısıra, Çıkar Çatışması Bildirim Formu ve Yazar Katkısı Bildirim Formu da tüm yazarlarca imzalanarak gönderilmelidir. Yayınlanacak makalelerde de makale metni içinde "Çıkar Çatışması" ve "Yazar Katkısı" bölümleri yer alacaktır. İlk gönderim aşamasında doldurulması gereken yeni formlara "Yazım Kuralları" ve "Makale Gönderim Süreci" sayfalarımızdan ulaşılabilir. (Değerlendirme süreci bu tarihten önce tamamlanıp basımı bekleyen makalelerin yanısıra değerlendirme süreci devam eden makaleler için, yazarlar tarafından ilgili formlar doldurularak sisteme yüklenmelidir). Makale şablonları da, bu değişiklik doğrultusunda güncellenmiştir. Tüm yazarlarımıza önemle duyurulur.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Görükle Kampüsü, Nilüfer, 16059 Bursa. Tel: (224) 294 1907, Faks: (224) 294 1903, e-posta: mmfd@uludag.edu.tr