Research Article
BibTex RIS Cite

Sahabenin Kur'ân Ahkamının Tatbikindeki Coşkusu

Year 2017, Volume: 3 Issue: 1, 53 - 73, 01.05.2017

Abstract

Ashâb-ı kirâm, Kur’ân’ın ilk muhatapları olmasının yanında Hz. Peygamber’e en yakın arkadaşlar olmuş ve aynı zamanda vahyin ağır sorumluluğunu paylaşmada Rasûl-i Ekrem’e hiç tereddüt etmeden destek vermiş, hatta canlarını ve mallarını bu uğurda feda etmekten çekinmemişlerdir. Ashâb-ı Kirâm, İslam devletinin ilk kurucu üyeleri olmasının yanı sıra İslam medeniyetinin nüvesini teşkil eden erdemli bir toplu- luktur. Onlar, Semi’nâ ve eta’nâ (işittik ve teslim olduk) diyerek, hiç çekince koymadan Kur’ân’ın emir ve yasaklarına bağlılıklarını ve inkıyatlarını göstermiş örnek nesildir. Bu sebeple onların, Kur’ân’ın prensiplerini hayatlarına aksettirmede gösterdikleri yöntem, sabır, fedakârlık,  daha  sonraki  nesillerin  iyi  anlaması gereken vazgeçilmez örneklerdir. Bu makalemizde onların, Kur’ân’ın, emir ve yasaklarını hayatlarına nasıl yansıttıkları çeşitli örnekler çerçevesinde anlatılacak ve tahlil edilecektir.

References

  • Referanslar makalenin sonunda verilmiştir.
Year 2017, Volume: 3 Issue: 1, 53 - 73, 01.05.2017

Abstract

References

  • Referanslar makalenin sonunda verilmiştir.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Kerim Buladı This is me

Publication Date May 1, 2017
Submission Date March 4, 2017
Acceptance Date April 5, 2017
Published in Issue Year 2017 Volume: 3 Issue: 1

Cite

ISNAD Buladı, Kerim. “Sahabenin Kur’ân Ahkamının Tatbikindeki Coşkusu”. Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 3/1 (May 2017), 53-73.

Journal of Near East University Faculty of Theology is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).