BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Volume: 6 Number: 9 June 1, 2008
  • Ömür Kızılgöl
  • Burcu İşgüden
EN TR

BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Abstract

Günümüzde KOBİ’lerin karşılaştığı en temel sorunlardan bir tanesi, yönetimde yer alan işletme sahip veya yöneticilerinin girişimcilik özelliklerini destekleyecek girişimcilik potansiyeline sahip olmamalarıdır. Girişimcilik ve para sahibi olma aynı anlamda kullanılmamalıdır. İşletme kurabilmek için parasal kaynaklara sahip olmanın yanı sıra, yapılan yatırımlarda başarılı olmak girişimci ismini kazanmanın temelini oluşturmaktadır. Girişimcilik konusu son yıllarda genel ve özellikle bölgesel kalkınmanın geliştirilmesinde önemli bir yer tutmakta, bazen de tek strateji olarak hem yönetimlerin hem de akademik çevrelerin ilgisini çekmektedir, bu nedenle uluslar arası literatürde girişimcilik konusunda gerek kuramsal gerekse uygulamalı çalışmaların sayısı oldukça çoktur. Bu çalışmada Balıkesir İli Bandırma İlçesi’nde gerçekleştirilen bir alan araştırmasına dayanılarak, Bandırmalı girişimcilerin girişimci profili ve bu konularda yaşanan sorunlar ortaya koyulmaya çalışılmış, elde edilen bulguların ışığında tespit edilen sorunlara yönelik çözüm önerileri getirilmeye gayret edilmiştir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Ömür Kızılgöl This is me

Burcu İşgüden This is me

Publication Date

June 1, 2008

Submission Date

January 23, 2016

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2008 Volume: 6 Number: 9

APA
Kızılgöl, Ö., & İşgüden, B. (2008). BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Management and Economics Research, 6(9), 2-14. https://doi.org/10.11611/JMER68
AMA
1.Kızılgöl Ö, İşgüden B. BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Management and Economics Research. 2008;6(9):2-14. doi:10.11611/JMER68
Chicago
Kızılgöl, Ömür, and Burcu İşgüden. 2008. “BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Journal of Management and Economics Research 6 (9): 2-14. https://doi.org/10.11611/JMER68.
EndNote
Kızılgöl Ö, İşgüden B (June 1, 2008) BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Management and Economics Research 6 9 2–14.
IEEE
[1]Ö. Kızılgöl and B. İşgüden, “BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”, Journal of Management and Economics Research, vol. 6, no. 9, pp. 2–14, June 2008, doi: 10.11611/JMER68.
ISNAD
Kızılgöl, Ömür - İşgüden, Burcu. “BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Journal of Management and Economics Research 6/9 (June 1, 2008): 2-14. https://doi.org/10.11611/JMER68.
JAMA
1.Kızılgöl Ö, İşgüden B. BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Management and Economics Research. 2008;6:2–14.
MLA
Kızılgöl, Ömür, and Burcu İşgüden. “BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Journal of Management and Economics Research, vol. 6, no. 9, June 2008, pp. 2-14, doi:10.11611/JMER68.
Vancouver
1.Ömür Kızılgöl, Burcu İşgüden. BANDIRMA VE NORFOLK ŞEHİRLERİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Management and Economics Research. 2008 Jun. 1;6(9):2-14. doi:10.11611/JMER68