TR
EN
PAZARLAMA BAKIŞ AÇISIYLA BARTER SİSTEMİ VE MUHASEBE SİSTEMATİĞİ
Abstract
İşletmeler son yıllarda sürekli yaşanan fınansal krizler nedeniyle maliyet unsurunu göz önüne alarak paraya alternatif olabilccck yeni ve farklı pazarlama anlayışlarına yönelmektedir. Bu çerçevede Barter sistemi para kullanımının söz konusu olmadığı, ürünlerin değişimi felsefesi üzerine kurulu bir sistem olarak işletmelerde düşük maliyet avantajı sağlayan ve örgütsel bir Pazar ortamı sunan anlayıştır. Bu sistemi uygulamak aynı zamanda mali yapılanmayı gerekli kılmaktadır. Böylelikle işletmelerin muhasebe departmanlarının da yeniden yapılanması zorunludur. Bu çalışmada pazarlama bakış açısıyla Barter sistemi ve muhasebeleştirilmesi ele alınmaktadır.
Keywords
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
June 1, 2005
Submission Date
January 23, 2016
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2005 Volume: 3 Number: 3
APA
Akar, E., & Elitaş, C. (2005). PAZARLAMA BAKIŞ AÇISIYLA BARTER SİSTEMİ VE MUHASEBE SİSTEMATİĞİ. Journal of Management and Economics Research, 3(3), 21-37. https://izlik.org/JA94EC55GA
AMA
1.Akar E, Elitaş C. PAZARLAMA BAKIŞ AÇISIYLA BARTER SİSTEMİ VE MUHASEBE SİSTEMATİĞİ. Journal of Management and Economics Research. 2005;3(3):21-37. https://izlik.org/JA94EC55GA
Chicago
Akar, Erkan, and Cemal Elitaş. 2005. “PAZARLAMA BAKIŞ AÇISIYLA BARTER SİSTEMİ VE MUHASEBE SİSTEMATİĞİ”. Journal of Management and Economics Research 3 (3): 21-37. https://izlik.org/JA94EC55GA.
EndNote
Akar E, Elitaş C (June 1, 2005) PAZARLAMA BAKIŞ AÇISIYLA BARTER SİSTEMİ VE MUHASEBE SİSTEMATİĞİ. Journal of Management and Economics Research 3 3 21–37.
IEEE
[1]E. Akar and C. Elitaş, “PAZARLAMA BAKIŞ AÇISIYLA BARTER SİSTEMİ VE MUHASEBE SİSTEMATİĞİ”, Journal of Management and Economics Research, vol. 3, no. 3, pp. 21–37, June 2005, [Online]. Available: https://izlik.org/JA94EC55GA
ISNAD
Akar, Erkan - Elitaş, Cemal. “PAZARLAMA BAKIŞ AÇISIYLA BARTER SİSTEMİ VE MUHASEBE SİSTEMATİĞİ”. Journal of Management and Economics Research 3/3 (June 1, 2005): 21-37. https://izlik.org/JA94EC55GA.
JAMA
1.Akar E, Elitaş C. PAZARLAMA BAKIŞ AÇISIYLA BARTER SİSTEMİ VE MUHASEBE SİSTEMATİĞİ. Journal of Management and Economics Research. 2005;3:21–37.
MLA
Akar, Erkan, and Cemal Elitaş. “PAZARLAMA BAKIŞ AÇISIYLA BARTER SİSTEMİ VE MUHASEBE SİSTEMATİĞİ”. Journal of Management and Economics Research, vol. 3, no. 3, June 2005, pp. 21-37, https://izlik.org/JA94EC55GA.
Vancouver
1.Erkan Akar, Cemal Elitaş. PAZARLAMA BAKIŞ AÇISIYLA BARTER SİSTEMİ VE MUHASEBE SİSTEMATİĞİ. Journal of Management and Economics Research [Internet]. 2005 Jun. 1;3(3):21-37. Available from: https://izlik.org/JA94EC55GA