BibTex RIS Cite

KOBİ’LERİN FİNANSMAN SORUNUNA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: MİLLİ EKONOMİ MODELİ (MEM)

Year 2016, Volume: 14 Issue: 3, 32 - 50, 18.07.2016
https://izlik.org/JA93MN33MD

Abstract

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) ülke ekonomilerinin kalkınması ve sürdürülebilir büyümenin gerçekleştirilebilmesi için son derece önemli olduğu bilinmektedir. KOBİ’lerin büyümeleri, gelişmeleri ve teşvik edilmeleri ülke ekonomilerine canlılık kazandırmak için en önemli unsurlardandır. Ancak, günümüzde KOBİ’lerin çeşitli problemlerden dolayı düzenli çalışamamaları ve ülke ekonomisine katkılarının kısıtlı kalması söz konusudur. KOBİ’lerin en önemli sorunlarından birisi finansman kaynaklarının yeterli olmamasıdır. Finansal sorunların giderilebilmesi için finansman temin edebilmek KOBİ’lerin yenilik yapabilme, büyüme ile faaliyetlerini devam ettirmede en önemli unsurdur. Finansman sorunları, işletmelerin yatırım dönemlerinde başlamakta ve işletme döneminde de devam etmektedir. Bu çalışmada, KOBİ’lere yeterli finansman desteği vermekte ne kadar başarılı olunduğu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) raporları ile değerlendirilmiştir. Bu noktada, 2005 yılında deklare edilen Milli Ekonomi Modeli’nin (MEM) KOBİ’lerle ilgili boyutları değerlendirilmiş ve KOBİ’lerin finansman problemlerine çözüm olup olmayacağı tartışılmıştır.

Year 2016, Volume: 14 Issue: 3, 32 - 50, 18.07.2016
https://izlik.org/JA93MN33MD

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Authors

Nuri Hacıevliyagil

Publication Date July 18, 2016
IZ https://izlik.org/JA93MN33MD
Published in Issue Year 2016 Volume: 14 Issue: 3

Cite

APA Hacıevliyagil, N. (2016). KOBİ’LERİN FİNANSMAN SORUNUNA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: MİLLİ EKONOMİ MODELİ (MEM). Journal of Management and Economics Research, 14(3), 32-50. https://izlik.org/JA93MN33MD
AMA 1.Hacıevliyagil N. KOBİ’LERİN FİNANSMAN SORUNUNA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: MİLLİ EKONOMİ MODELİ (MEM). Journal of Management and Economics Research. 2016;14(3):32-50. https://izlik.org/JA93MN33MD
Chicago Hacıevliyagil, Nuri. 2016. “KOBİ’LERİN FİNANSMAN SORUNUNA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: MİLLİ EKONOMİ MODELİ (MEM)”. Journal of Management and Economics Research 14 (3): 32-50. https://izlik.org/JA93MN33MD.
EndNote Hacıevliyagil N (July 1, 2016) KOBİ’LERİN FİNANSMAN SORUNUNA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: MİLLİ EKONOMİ MODELİ (MEM). Journal of Management and Economics Research 14 3 32–50.
IEEE [1]N. Hacıevliyagil, “KOBİ’LERİN FİNANSMAN SORUNUNA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: MİLLİ EKONOMİ MODELİ (MEM)”, Journal of Management and Economics Research, vol. 14, no. 3, pp. 32–50, July 2016, [Online]. Available: https://izlik.org/JA93MN33MD
ISNAD Hacıevliyagil, Nuri. “KOBİ’LERİN FİNANSMAN SORUNUNA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: MİLLİ EKONOMİ MODELİ (MEM)”. Journal of Management and Economics Research 14/3 (July 1, 2016): 32-50. https://izlik.org/JA93MN33MD.
JAMA 1.Hacıevliyagil N. KOBİ’LERİN FİNANSMAN SORUNUNA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: MİLLİ EKONOMİ MODELİ (MEM). Journal of Management and Economics Research. 2016;14:32–50.
MLA Hacıevliyagil, Nuri. “KOBİ’LERİN FİNANSMAN SORUNUNA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: MİLLİ EKONOMİ MODELİ (MEM)”. Journal of Management and Economics Research, vol. 14, no. 3, July 2016, pp. 32-50, https://izlik.org/JA93MN33MD.
Vancouver 1.Nuri Hacıevliyagil. KOBİ’LERİN FİNANSMAN SORUNUNA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: MİLLİ EKONOMİ MODELİ (MEM). Journal of Management and Economics Research [Internet]. 2016 Jul. 1;14(3):32-50. Available from: https://izlik.org/JA93MN33MD