Writing Rules

Dergide yayınlanacak çalışmalar, Times New Roman (12 punto) yazı karakteri kullanılarak“Word”5–7 versiyonlarında yazılmalıdır. Sayfaların kenar payı 3’er cm. olmalı ve metin iki yana yaslı olarak hizalanmalıdır. 1,5 satır aralığı kullanılarak çalışmalar 15 sayfayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır. 15 sayfayı aşan çalışmalar hakem değerlendirmesine girmeden yazara geri gönderilir.

İlk sayfanın başına çalışmanın başlığı büyük harflerle ortalı olarak yazılır. Yazar ve/veya yazarların ad ve soyadları başlığın hemen altına ortalanacak şekilde Times New Roman 12 punto ile yazılır. Yazar ve/veya yazarların görev yerleri, iletişim bilgileri sayfa altına dip not şeklinde iki kenara yaslı olarak yazılır.

Yazar ve/veya yazarların isimlerinden sonra tek satır boşluk bırakılarak 200’er kelimeyi geçmeyecek şekilde Türkçe ve İngilizce özet ile anahtar kelimeler yer alır. İngilizce başlık ise; Türkçe anahtar kelimeler yazıldıktan sonra tek satır boşluk bırakılarak yazılır. Çalışmanın yazı dili İngilizce ise Türkçe özet ve başlık eserde yer alır.

Çalışmanın ana metnine İngilizce anahtar kelimeler yazıldıktan sonra tek satır boşluk bırakılıp giriş kısmına başlanır. Çalışmanın başlığı sayfanın başına büyük harflerle ortalı olarak Verdanakalın ve 14 punto olarak yazılır. Çalışma içindeki tüm ana ve alt başlıklar, tablolar ve şekiller Türkçe ve İngilizce karşılıkları ile birlikte yazılır. Çalışmanın ana başlığı haricindeki tüm başlıklar Times New Roman yazı karakteri ve 12 punto olarak yazılır.

Kelimelerin doğruluğu/uygunluğu Türk Dil Kurumu’nun İmla Kılavuzuna göre değerlendirilir.

Tablolar klasik tablo şeklinde (satır ve sütunlu, en az 8 punto) tablo başlığı ise; tablonun hemen üstünde 12 punto olacak şekilde yazılır.

Çalışmadaki resim, fotoğraf, şekil, grafikler “Şekil” olarak isimlendirilir. Şekiller bilgisayarda hazırlanmalı, sırayla numaralandırılmalı, sayfanın ortasına konumlandırılmalı ve Şekil yazısı (Şekil 1….) şeklin altına yazılmalıdır. Şekil başlığında ilk harf büyük diğerleri ise küçük harflerle yazılır.

Çalışmada, yararlanılan tüm kaynaklar cümle sonunda parantez içinde tek ve çok yazarlı olmalarına göre örnekteki gibi gösterilir. Örnek, (Duman, 2009), (Öztürk vd.,2009).

Çalışmada kullanılan bütün kaynaklar, çalışmanın sonunda “Kaynakça” bölümünde, yazar soyadına göre alfabetik sırayla numaralandırılarak verilir. Kaynak gösteriminde; “yazar soyadı, adının baş harfi. basım yılı, eserin adı, basım sayısı ve sayfa aralığı” olarak düzenlenmelidir.