BibTex RIS Cite

Süleyman Demirel Üniversitesi Rüzgâr Enerjisi Santrali Projesi

Year 2016, Volume: 3 Issue: 2 - Volume: 3 Issue: 2, 0 - 0, 30.11.2016

Abstract

Fosil yakıtların çevreye verdikleri zararların çok olması ve özellikle de tükenecek olmaları, insanları yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya yöneltmiştir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının belirli bir ömrü yoktur, yani belirli sürelerde kendini yenileyen enerji kaynaklarıdır ve bu enerji kaynakları insanlar tarafından kalıcı olarak tüketilemezler. Yenilenebilir enerji kaynaklarının büyük bir bölümü güneşten gelen enerjinin form değiştirmesinden meydana gelmektedir. Dünya’nın çeşitli hareketlerinden ve güneş çevresindeki konumundan dolayı çeşitli yeryüzü olayları gerçekleşmektedir. Bunlardan biri de rüzgârdır ve rüzgârdan enerji, rüzgâr türbinleri yardımıyla elde edilir.
Bu çalışmada rüzgâr enerjisi oluşumundan, Türkiye rüzgâr enerjisi potansiyelinden, günümüzde Türkiye’nin rüzgâr enerjisini kullanım durumundan bahsedilecek ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rüzgâr Enerji Santrali için seçilen yer için rüzgâr hızları ve rüzgâr enerjisi hesaplamaları verilerek, Süleyman Demirel Üniversitesi kurulması planlanan santralin maliyeti ve amortismanı hesaplanacaktır.

Year 2016, Volume: 3 Issue: 2 - Volume: 3 Issue: 2, 0 - 0, 30.11.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section articles
Authors

Ufuk Elibüyük

Ali Kemal Yakut

İbrahim Üçgül

Publication Date November 30, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 3 Issue: 2 - Volume: 3 Issue: 2

Cite

IEEE U. Elibüyük, A. K. Yakut, and İ. Üçgül, “Süleyman Demirel Üniversitesi Rüzgâr Enerjisi Santrali Projesi”, Yekarum, vol. 3, no. 2, 2016.