Review
BibTex RIS Cite

Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı

Year 2013, , 0 - 0, 01.06.2013
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21904.235416

Abstract

Su ürünlerinde “tazelik” unsuru işleme ve tüketim açısından her zaman ön planda gelmektedir. Su ürünleri tüketiminin zamanla artması sağlık ve güvenlik endişelerini de beraberinde getirmektedir. Bu amaçla su ürünlerinin kalitesinin hızlı ve doğru bir biçimde ölçülmesi oldukça önem kazanmaktadır. Bunun yanısıra su ürünlerinin fiziksel kalitesinin (boy, şekil, renk) belirlenmesinde bilgisayarlı sistemlerin kullanımı da subjektifliği ortadan kaldırmaktadır. Bu derlemede su ürünlerinin çeşitli kalite özelliklerinin belirlenmesinde, elektronik burun ve yapay görme sistemlerinin kullanımının incelenmesi amaçlanmıştır

References

  • Yeşilsu ve Özyurt / Yunus Arş. Bül. 2013 (3): 39-45
Year 2013, , 0 - 0, 01.06.2013
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21904.235416

Abstract


References

  • Yeşilsu ve Özyurt / Yunus Arş. Bül. 2013 (3): 39-45
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Ahmet Faruk Yeşilsu This is me

Gülsün Özyurt This is me

Publication Date June 1, 2013
Published in Issue Year 2013

Cite

APA Yeşilsu, A. F., & Özyurt, G. (2013). Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı. Aquaculture Studies, 2013(3). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21904.235416
AMA Yeşilsu AF, Özyurt G. Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı. AquaST. June 2013;2013(3). doi:10.17693/yunusae.v2013i21904.235416
Chicago Yeşilsu, Ahmet Faruk, and Gülsün Özyurt. “Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun Ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı”. Aquaculture Studies 2013, no. 3 (June 2013). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21904.235416.
EndNote Yeşilsu AF, Özyurt G (June 1, 2013) Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı. Aquaculture Studies 2013 3
IEEE A. F. Yeşilsu and G. Özyurt, “Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı”, AquaST, vol. 2013, no. 3, 2013, doi: 10.17693/yunusae.v2013i21904.235416.
ISNAD Yeşilsu, Ahmet Faruk - Özyurt, Gülsün. “Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun Ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı”. Aquaculture Studies 2013/3 (June 2013). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21904.235416.
JAMA Yeşilsu AF, Özyurt G. Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı. AquaST. 2013;2013. doi:10.17693/yunusae.v2013i21904.235416.
MLA Yeşilsu, Ahmet Faruk and Gülsün Özyurt. “Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun Ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı”. Aquaculture Studies, vol. 2013, no. 3, 2013, doi:10.17693/yunusae.v2013i21904.235416.
Vancouver Yeşilsu AF, Özyurt G. Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı. AquaST. 2013;2013(3).