Bu çalışmada Kars yöresinde tüketilen kaşar peynirlerinde aflatoksin Bl düzeyleri araştırıldı. Araştırmada toplam 50 adet peynir örneği kullanıldı. Kaşar peynirleri marketlerden 100 g miktarında alınarak laboratuvara getirildi. Laboratuvarda iyice ufalanıp karıştırıldıktan sonra 20 g alındı ve metanol, fosfattampon ve dimetilformamid karışımından hazırlanan ekstrakt solüsyonu ile ekstrakte edildi. Ekstrakt yüzeyi antikorlar ile kaplanmış pleytlere uygulandı, yıkama yapıldı. Daha sonra pleytler konjugat solüsyonu ile kaplandı ve tekrar yıkandı. Pleytlere substrat solüsyonu ilave edildi. Oluşan rengin 405 nm dalga boyunda konsantrasyonları ölçüldü. Numunelerin hiçbirinde aflatoksin Bl 'e rastlanmadı
und zur Labor gekommen. Im Labor wurde das gebliche Kases gemischt, davon 20 g ausgewogen und wurde mit metanol, fosfattampon und dimethylformamide gemische als extrakt Solutions extraktion. Extrakt wurde zur Polystrolperlenen, denen Obeıflache von Antikarper bedeckt wurde, gegeben. Das Polystrolperlen wurde ausgeyvascht. Dann yvurde das Kongugat zur Polystrolperlen gegeben und es noch einmal ausgeyvascht. Zur Polystrolperlen wurde Substrat solution gegeben. Die farbene Solution wurde 405 nm mit der maschinen von ELISA vermessen
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | June 15, 1997 |
Published in Issue | Year 1997 Volume: 3 Issue: 1 |