BibTex RIS Cite

KADIN LİDERLİK YAKLAŞIMI: TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE ÇEVRESEL DEĞİŞKENLER BAĞLAMINDA YÖNETİM KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA

Year 2017, Issue: 4, 0 - 0, 01.12.2017

Abstract

Bu çalışmanın amacı, lojistik sektöründe çalışan kadın liderlerin işletme yönetimindeki yerini ve almış olduğu kararların ya da göstermiş oldukları eylemlerin işletmeleri nasıl etkilediğine yönelik veriler elde etmektir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde lojistiğin kapsam ve konsepti üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde kadın liderlerin özellikleri, erkek ve kadın liderlik yaklaşımları arasındaki farklar ve kadın liderlerin yönetime katkıları incelenmiştir. Üçüncü bölümde Türk lojistik sektöründe çalışan ve rantgele seçilen 169 kadın yönetici ya da kadın liderlik yaklaşımı sergileyen kadın yöneticilere anket uygulaması yapılmıştır. Yapılan anket verilerinin değerlendirilmesi için SPSS istatistik programı kullanılarak kadın liderlerin lojistik hizmeti veren işletmelerdeki yönetimsel boyutu ve işletme yönetiminde almış oldukları karaların etkisi incelenmiştir. Çalışmanın sonucunda çıkan sonuçlar değerlendirilmiş ve öneriler de bulunulmuştur.

Year 2017, Issue: 4, 0 - 0, 01.12.2017

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA33YC88GK
Journal Section Research Article
Authors

Saniye YILDIRIM Özmutlu This is me

Publication Date December 1, 2017
Published in Issue Year 2017 Issue: 4

Cite

APA Özmutlu, S. Y. (2017). KADIN LİDERLİK YAKLAŞIMI: TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE ÇEVRESEL DEĞİŞKENLER BAĞLAMINDA YÖNETİM KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi(4).
AMA Özmutlu SY. KADIN LİDERLİK YAKLAŞIMI: TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE ÇEVRESEL DEĞİŞKENLER BAĞLAMINDA YÖNETİM KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. yyuiibfd. December 2017;(4).
Chicago Özmutlu, Saniye YILDIRIM. “KADIN LİDERLİK YAKLAŞIMI: TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE ÇEVRESEL DEĞİŞKENLER BAĞLAMINDA YÖNETİM KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, no. 4 (December 2017).
EndNote Özmutlu SY (December 1, 2017) KADIN LİDERLİK YAKLAŞIMI: TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE ÇEVRESEL DEĞİŞKENLER BAĞLAMINDA YÖNETİM KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4
IEEE S. Y. Özmutlu, “KADIN LİDERLİK YAKLAŞIMI: TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE ÇEVRESEL DEĞİŞKENLER BAĞLAMINDA YÖNETİM KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”, yyuiibfd, no. 4, December 2017.
ISNAD Özmutlu, Saniye YILDIRIM. “KADIN LİDERLİK YAKLAŞIMI: TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE ÇEVRESEL DEĞİŞKENLER BAĞLAMINDA YÖNETİM KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4 (December 2017).
JAMA Özmutlu SY. KADIN LİDERLİK YAKLAŞIMI: TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE ÇEVRESEL DEĞİŞKENLER BAĞLAMINDA YÖNETİM KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. yyuiibfd. 2017.
MLA Özmutlu, Saniye YILDIRIM. “KADIN LİDERLİK YAKLAŞIMI: TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE ÇEVRESEL DEĞİŞKENLER BAĞLAMINDA YÖNETİM KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, no. 4, 2017.
Vancouver Özmutlu SY. KADIN LİDERLİK YAKLAŞIMI: TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE ÇEVRESEL DEĞİŞKENLER BAĞLAMINDA YÖNETİM KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. yyuiibfd. 2017(4).