BibTex RIS Cite

TÜRK KAMU YÖNETİMİ DENETİM SİSTEMİNDE DANIŞTAY VE SAYIŞTAY KURUMLARININ ANALİZİ

Year 2017, Issue: 4, 0 - 0, 01.12.2017

Abstract

Kamu yönetiminin vatandaşa en iyi şekilde hizmet verebilmesi ve kaynaklarını verimli bir biçimde kullanabilmesi için etkili bir denetim sistemine ihtiyacı vardır. Denetim, yönetimi hata yapmaktan koruyan ve herhangi bir sorun meydana geldiği durumda ise yönetime düzeltici faaliyetler içerisinde bulunma olanağını sağlayan bir olgudur. Denetim, gerçekleşmesinin istenildiği durumların oluşum aşamalarının sürekli bir takiple kontrol altında tutulması ve olası aksaklıkların ilk tespit edildiği anda düzeltilmesi için gerekli eylemlerde bulunulması sürecidir. Kamu kurumlarında denetim kendi sahip oldukları organlar vasıtası ile yapılabileceği gibi dışarıdan bağımsız kurumlar tarafından da yapılabilmektedir. Bu kurumların en önemlileri Danıştay ve Sayıştay kurumlarıdır. Danıştay, kamu kurumlarının danışma ve temyiz makamıdır. Sayıştay ise kaynağını kamu bütçesinden sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hesap gelir ve giderlerini inceleyen bir kurumdur. Bu makalede Türk Kamu Yönetiminde denetim sistemi incelenirken idari yargının vazgeçilmez unsurlarından olan Danıştay ve Sayıştay kurumları denetim kavramı çerçevesinde incelenmeye çalışılmıştır.

Year 2017, Issue: 4, 0 - 0, 01.12.2017

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA96ZS44DC
Journal Section Research Article
Authors

Konur Alp Demir This is me

Publication Date December 1, 2017
Published in Issue Year 2017 Issue: 4

Cite

APA Demir, K. A. (2017). TÜRK KAMU YÖNETİMİ DENETİM SİSTEMİNDE DANIŞTAY VE SAYIŞTAY KURUMLARININ ANALİZİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi(4).
AMA Demir KA. TÜRK KAMU YÖNETİMİ DENETİM SİSTEMİNDE DANIŞTAY VE SAYIŞTAY KURUMLARININ ANALİZİ. yyuiibfd. December 2017;(4).
Chicago Demir, Konur Alp. “TÜRK KAMU YÖNETİMİ DENETİM SİSTEMİNDE DANIŞTAY VE SAYIŞTAY KURUMLARININ ANALİZİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, no. 4 (December 2017).
EndNote Demir KA (December 1, 2017) TÜRK KAMU YÖNETİMİ DENETİM SİSTEMİNDE DANIŞTAY VE SAYIŞTAY KURUMLARININ ANALİZİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4
IEEE K. A. Demir, “TÜRK KAMU YÖNETİMİ DENETİM SİSTEMİNDE DANIŞTAY VE SAYIŞTAY KURUMLARININ ANALİZİ”, yyuiibfd, no. 4, December 2017.
ISNAD Demir, Konur Alp. “TÜRK KAMU YÖNETİMİ DENETİM SİSTEMİNDE DANIŞTAY VE SAYIŞTAY KURUMLARININ ANALİZİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4 (December 2017).
JAMA Demir KA. TÜRK KAMU YÖNETİMİ DENETİM SİSTEMİNDE DANIŞTAY VE SAYIŞTAY KURUMLARININ ANALİZİ. yyuiibfd. 2017.
MLA Demir, Konur Alp. “TÜRK KAMU YÖNETİMİ DENETİM SİSTEMİNDE DANIŞTAY VE SAYIŞTAY KURUMLARININ ANALİZİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, no. 4, 2017.
Vancouver Demir KA. TÜRK KAMU YÖNETİMİ DENETİM SİSTEMİNDE DANIŞTAY VE SAYIŞTAY KURUMLARININ ANALİZİ. yyuiibfd. 2017(4).