Van bölgesinde satışa sunulan Van otlu
peynirierinde 25 örnek
kolifom;fekal koliform, S. aureus,
Clostridium spp. ve kuf-maya yönünden incelendi. Peynirörneklerinin
hiç birisinde fekal koliforma rastlanmazken, toplam örneğin %28'ininthan 105/g.'dan fazla S. aureus içerdiği tespit edildi. Aynca, izole edilen kuflerin identifikasyonuyapıldi. Ancak
toksik karakterde kaf mantarına rastlanmadi.
25 Van
Otlu Cheese samples marketed in Van
region were examinedfor the
presence of coliform, fecal coliform, S. aureus, clostridium, mould andyeast microorganism. Fecal coliforms were
determined in none of
the samples. It wasobserved that S. aureus was existed more than 105/g. in 28 % of samples. In addition,the moulds isoloted from Van otlu cheeses
were identified but it wasn 't determinedtoxic mould species.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 1992 |
Published in Issue | Year 1992 Volume: 3 Issue: 1 |