Research Article
BibTex RIS Cite

VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ

Year 1992, Volume: 3 Issue: 1, 165 - 174, 01.06.1992

Abstract

Suyu sodalı olan Van gölünde yaşayan inci kefali
(Chalcalburnustarichi)
balığının etinde yağ asitleri miktarlari  tespit edilmiştir.
Toplam doymuş yağasitleri 215.07 mg/100
gr
(% 41.71), toplam
doymamış yağ asitleri  299.71 mg/100gr (%
58.15) olarak
bulunmuştur. Tek doymamış bağlı yağ asitlerinin
104.50 mg/100gr.
(% 20.01),
çok doymamış bağlı yağ asitlerinin 195.21 mg/100gr (%38.14)
olduğuve bu balığın eicosapentaenoic asit (EPA) ve
docasahexaenoic asit (DHA)
bakimından zengin bir diyet oluşturduğu
tespit edilmiştir.

References

  • Rferans1

Fatty Acid Levels in The Flesh of Chalcalburnus Tarichi From Lake

Year 1992, Volume: 3 Issue: 1, 165 - 174, 01.06.1992

Abstract

Fatty
acid concentrations in the flesh of Chalcalburnus tarichiwhich live in
soda-rich Lake Van were determined. Total saturated fatty acids werefound to be
215.07 mg/100 g (41.71 %) and
total
unsaturated fatty acids 299.71mg/100 gr (58.15 %).  It was also determined that monounsaturated
fatty acidsconcenrations were 104.50 mg/100 g (20.01 %),
polyunsaturated fatty acids concentrationswere 195.21 mg/100 g (38.14
%) and that these fish are a rich
source ofeicosapentaenoic acid (EPA) and docasahexaenoic acid (DHA)

References

  • Rferans1
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hilal Ergun This is me

Betül Tanyel This is me

Hayati Camas This is me

Publication Date June 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Ergun, H., Tanyel, B., & Camas, H. (1992). VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 3(1), 165-174.
AMA Ergun H, Tanyel B, Camas H. VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ. YYU Vet Fak Derg. June 1992;3(1):165-174.
Chicago Ergun, Hilal, Betül Tanyel, and Hayati Camas. “VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3, no. 1 (June 1992): 165-74.
EndNote Ergun H, Tanyel B, Camas H (June 1, 1992) VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3 1 165–174.
IEEE H. Ergun, B. Tanyel, and H. Camas, “VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ”, YYU Vet Fak Derg, vol. 3, no. 1, pp. 165–174, 1992.
ISNAD Ergun, Hilal et al. “VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3/1 (June 1992), 165-174.
JAMA Ergun H, Tanyel B, Camas H. VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ. YYU Vet Fak Derg. 1992;3:165–174.
MLA Ergun, Hilal et al. “VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 1, 1992, pp. 165-74.
Vancouver Ergun H, Tanyel B, Camas H. VAN GÖLÜ İNCİ KEFALİ BALIK ETLERİNDE YAĞ ASİTLERİ DÜZEYLERİ. YYU Vet Fak Derg. 1992;3(1):165-74.