In this study free fatty acidity (FFA), peroxide value, absorbency in ultra-violent (K232 and K270) values, chlorophyll content, total phenol content, α-tocopherol content, fatty acid composition of Ayvalık olive oil which was obtained at different harvest times with addition of different olive leaf ratio (0%, 1% and 3%) were investigated during storage period (18 months). The olive oils FFA (p
Bu çalışmada farklı hasat zamanlarında, farklı oranlarda (%0, %1 ve %3) zeytin yaprağı ilave edilerek elde edilen Ayvalık zeytinyağında serbest yağ asitliği miktarı, peroksit değeri, ultraviyole ışığında özgül soğurma (K232 ve K270) değerleri, klorofil miktarı, toplam fenol miktarı, α-tokoferol miktarı, yağ asidi kompozisyonu depolama süresi boyunca (18 ay) incelenmiştir. Yaprak ilavesine göre elde edilen zeytinyağlarının serbest yağ asitliği miktarı (p
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Food Engineering |
Other ID | JA32SP72DZ |
Journal Section | Article |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2012 |
Published in Issue | Year 2012 Volume: 3 Issue: 2 |