Conference Paper
BibTex RIS Cite

Determination of Changes in Quality Criteria, Fatty Acid Composition and Minor Components During Storage Period of Ayvalık Olive Oil, Obtained from Olives collected at Various Harvest Times with Addition of Olive Leaf

Year 2012, Volume: 3 Issue: 2, 81 - 90, 01.06.2012

Abstract

In this study free fatty acidity (FFA), peroxide value, absorbency in ultra-violent (K232 and K270) values, chlorophyll content, total phenol content, α-tocopherol content, fatty acid composition of Ayvalık olive oil which was obtained at different harvest times with addition of different olive leaf ratio (0%, 1% and 3%) were investigated during storage period (18 months). The olive oils FFA (p

Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi

Year 2012, Volume: 3 Issue: 2, 81 - 90, 01.06.2012

Abstract

Bu çalışmada farklı hasat zamanlarında, farklı oranlarda (%0, %1 ve %3) zeytin yaprağı ilave edilerek elde edilen Ayvalık zeytinyağında serbest yağ asitliği miktarı, peroksit değeri, ultraviyole ışığında özgül soğurma (K232 ve K270) değerleri, klorofil miktarı, toplam fenol miktarı, α-tokoferol miktarı, yağ asidi kompozisyonu depolama süresi boyunca (18 ay) incelenmiştir. Yaprak ilavesine göre elde edilen zeytinyağlarının serbest yağ asitliği miktarı (p

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Food Engineering
Other ID JA32SP72DZ
Journal Section Article
Authors

Didar Sevim This is me

Özlem Tuncay This is me

Publication Date June 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 3 Issue: 2

Cite

APA Sevim, D., & Tuncay, Ö. (2012). Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi. Zeytin Bilimi, 3(2), 81-90.
AMA Sevim D, Tuncay Ö. Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi. Zeytin Bilimi. June 2012;3(2):81-90.
Chicago Sevim, Didar, and Özlem Tuncay. “Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu Ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi”. Zeytin Bilimi 3, no. 2 (June 2012): 81-90.
EndNote Sevim D, Tuncay Ö (June 1, 2012) Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi. Zeytin Bilimi 3 2 81–90.
IEEE D. Sevim and Ö. Tuncay, “Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi”, Zeytin Bilimi, vol. 3, no. 2, pp. 81–90, 2012.
ISNAD Sevim, Didar - Tuncay, Özlem. “Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu Ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi”. Zeytin Bilimi 3/2 (June 2012), 81-90.
JAMA Sevim D, Tuncay Ö. Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi. Zeytin Bilimi. 2012;3:81–90.
MLA Sevim, Didar and Özlem Tuncay. “Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu Ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi”. Zeytin Bilimi, vol. 3, no. 2, 2012, pp. 81-90.
Vancouver Sevim D, Tuncay Ö. Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi. Zeytin Bilimi. 2012;3(2):81-90.